Rungtynes tiksliu baudos smūgiu pradėję šveicarai pirmavo 3:0, bet po to aikštėje karaliavo lietuviai. Donatas Vilimavičius baudos smūgiu išlygino rezultatą (3:3), Vytaras Bloškys žemino kamuolį, o D. Vilimavičius pridėjo realizacijos ir baudos smūgius, tad po pirmo kėlinio lietuviai atitrūko 13:3.

Antrojo kėlinio pradžioje D. Vilimavičius dar vienu baudos smūgiu padidino lietuvių pranašumą iki 16:3, bet šveicarai netrukus atsakė savo baudos smūgiu (16:6).

Kėlinio viduryje V. Bloškys žemino kamuolį ir lietuviai atitrūko jau 21:6. Vis dėlto, šveicarai netrukus atsitiesė ir likus žaisti vos kelias minutes sumažino atsilikimą iki minimumo (21:20). Nors paskutinėmis akimirkomis lietuviai suteikė dar vieną šansą šveicarams, bet lemiamu momentu iniciatyvos ėmėsi Jonas Mikalčius. Perėmęs kamuolį jis nubėgo iki įskaitinio ploto ir įtvirtino Lietuvos rinktinės pergalę.

Po trijų turų 5 taškus turinti Lietuvos rinktinė „Trophy“ divizione įsitvirtino 4-oje vietoje. Žemiau esantys šveicarai ir belgai taškų dar neturi. Tiesa, Šveicarija sužaidė tik vienerias rungtynes, o Belgijos rinktinė čempionato dar nepradėjo.

Priminsime, kad lietuviai čempionatą pradėjo labai apmaudžiu pralaimėjimu namuose Ukrainos rinktinei – 37:39,o antrajame ture savo aikštėje 16:46 nusileido vieniems iš favoritų – vokiečiams.

Kitas rungtynes Lietuvos regbininkai žais 2022 m. kovo 26 dieną, kai namuose priims Belgiją, o balandžio 9 d. išvykoje grumsis su Lenkija.

„Trophy“ diviziono nugalėtojai iškovos teisę žaisti atkrintamąsias rungtynes dėl patekimo į Europos čempionatą. Paskutinę vietą užėmusi komanda iškris į žemesnį „Conference1“ divizioną.

Aukščiau už „Trophy“ divizioną Europoje tėra „Championship“ divizionas, kuriame žaidžia 6 rinktinės, bei uždaras „Šešių nacijų“ turnyras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)