Lietuvos nacionalinė komanda Turkijoje vykusių Senojo žemyno pirmenybių finale 6:3 nugalėjo Ukrainos ekipą ir penktą kartą istorijoje įkopė į Europos viršūnę.

„Super, super, super! Emocijos tikrai tik pačios geriausios, jausmas labai geras. Finale sužaidėme labai gerai ir tikrai pelnytai nugalėjome, tapome Europos čempionais“, – emocijų neslėpė strategas.

Anot jo, ramybė ir žaidimo planas leido po praleistų įvarčių pavyti varžovus.

„Pradžioje prasileidome tuos du nelemtus įvarčius, bet nepraradome ramybės, laikėmės žaidimo plano, atsitiesėme. Gerai sužaidė Artūras Jonikaitis, kuris pakeitė pavargusį Nerijų Montvydą.

Nerijus po ypatingai varginančio pusfinalio tikrai negalėjo sužaisti dar vieno mačo visa jėga, todėl nusprendžiau leisti Artūrą. Jis šaunuolis – labai gerai gynėsi, pelnė du svarbius įvarčius. Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis žaidė labai gerai.

Prieš čempionatą sakiau, kad čia įmanoma viskas, nes buvo neaišku, kokių sudėčiu ir kaip nusiteikusios atvažiuos kitos komandos. Vis tik suvažiavo visi stipriausi ir kovos buvo atkaklios. Na, bet mes buvome geresni, nepaisant to, kad atvykome ne visos sudėties.

Mūsų galimybės tapti Europos čempionais pradėjo atrodyti labai realios po laimėto ketvirtfinalio. Tada vis supratome, kad galime eiti iki galo. Taip ir įvyko.

Ar švęsime? Na, taip, pasėdėsime truputį, bet šeštadienį labai anksti iškeliaujame namo į Lietuvą, todėl jokių didelių šventimų nebus“, – šypsodamasis pasakojo Lietuvos rinktinės treneris V. Gecevičius.

Mačo pradžia lietuviams nesusiklostė gerai: per tris pirmas rungtynių minutes praleido du įvarčius ir atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje.

Lietuvių situacija galėjo komplikuotis dar labiau, bet ukrainiečiai neįmušė baudinio – Lietuvos rinktinę išgelbėjo vartų virpstas.

Pirmo kėlinio viduryje lietuviai atkuto: Justas Pažarauskas taikliu metimu rezultatą sušvelnino, o Nerijus Montvydas sugrąžino pusiausvyrą – 2:2. Šie skaičiai buvo švieslentėje ir rungtynėms įpusėjus.

Pirmo kėlinio pabaigoje Lietuvos rinktinės atakų lyderį N. Montvydą pakeitęs Artūras Jonikaitis aikštėje liko ir po pertraukos. Ir jau antrą antro kėlinio minutę išvedė lietuvius į priekį. Vis dėlto persvara mūsų komanda džiaugėsi tik iki kitos ukrainiečių atakos, pasibaigusios įvarčiu – 3:3.

Lietuvos rinktinei minimalią persvarą grąžino J. Pažarauskas, kurio mestas kamuolys lyg peilis perrėžė ukrainiečių gynybą ir suspurdėjo vartų kampe. Paskutinius du smūgius lietuviai savo varžovams sudavė likus žaisti mažiau nei dvi minutes, kai A. Jonikaitis ir J. Pažarauskas pelnė dar po įvartį – 6:3.

Lietuvai J. Pažarauskas pelnė tris įvarčius, A. Jonikaitis pridėjo du, N. Montvydas pasižymėjo kartą.

Naudingiausiu čempionato žaidėju pripažintas Lietuvos rinktinės atakų lyderis N. Montvydas.

Lietuva Europos čempionatuose yra iškovojusi devynis medalius: penkis aukso, su sidabro ir du bronzos.

Mūsų šalies rinktinė medalius Europos čempionatuose skina be pertraukų nuo 2007 m. ir apdovanojimus iškovojo jau aštuntame Senojo žemyno čempionate iš eilės.

2021 m. Lietuvos rinktinei – išskirtiniai, nes rugsėjį nacionalinė komanda pasipuošė Tokijo paralimpinių žaidynių bronzos medaliais.

2021 m. Europos čempionato bronzos medaliai atiteko turnyro šeimininkams turkams, kurie mažajame finale 7:2 nugalėjo Vokietijos golbolininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)