Rungtynės prasidėjo dviem taikliais Nerijaus Montvydo metimais į varžovų vartus. Nors vokiečiams pavyko rezultatą išlyginti, antroje kėlinio pusėje Justas Pažarauskas vėl išvedė Lietuvą į priekį, o prieš pertrauką mūsų šalies komanda jau buvo įgijusi trijų įvarčių persvarą – 6:3.

Antro kėlinio pradžioje N. Montvydas lietuvių pranašumą dar padidino, bet vokiečiai sudėti ginklų nė neketino ir atsakė trimis įvarčiais, sumažindami skirtumą iki minimalaus. Mačo pabaiga susiklostė itin dramatiškai: likus žaisti mažiau nei minutę N. Montvydas neatlaikė baudinio, ir rezultatas tapo lygus.

Atrodė, kad komandos keliaus į pratęsimą, tačiau, iki kėlinio pabaigos likus 18 sekundžių, N. Montvydas pelnė Lietuvos rinktinei pergalingą įvartį iš žaidimo – 9:8. Lietuva pateko į Europos čempionato finalą.

Lietuvos rinktinei N. Montvydas pelnė šešis įvarčius, J. Pažarauskas pridėjo tris taiklius metimus.

„Finalas yra super rezultatas šiai komandai, ypač žinant visas aplinkybes ir netektis. Penktadienį laukia finalas ir ten bandysime siekti aukso, darysime viską, kad taptume Europos čempionais.

Pusfinalyje su vokiečiais tikrai pagadinome nervus ir sau, ir sirgaliams. Ypač susitikimo pabaigoje. Na, bet nugalėtojų niekas neteisia, mes laimėjome šias rungtynes. Pradėjome gerai, bet po pertraukos vokiečiai prisitaikė prie mūsų žaidimo, o mes pradėjome jausti šiokį tokį nuovargį.

Paskutinėmis minutėmis norėjosi leisti pailsėti starto žaidėjams, bet tokiose rungtynėse nusprendžiau keitimų nedaryti. Galiausiai viskas pasiteisino. Nerijus išplėšė pergalę, nors prieš tai suklydo. Jis puikiai dirba puolime, taip pat labai stengiasi gynyboje ir atiduoda labai daug jėgų.

Ukrainiečius nugalėjome grupėje, bet tai nieko nereiškia. Jei kas būtų pasakęs, kad ukrainiečiai laimės pusfinalyje prieš turkus… pinigus tikrai būčiau statęs už Turkijos komandą. Tai tik parodo, kad nutikti gali bet kas, o ypač finale“, – įspūdžiais po pergalės dalijosi Lietuvos rinktinės strategas Valdas Gecevičius.

Lietuvos ir Vokietijos rinktinių keliai pastaraisiais metais Europos čempionatuose susikerta nuolat. 2017 m. Senojo žemyno pirmenybių finale lietuviai nugalėjo vokiečius. 2019 m. pastarieji pasiekė revanšą, kai nugalėjo lietuvius Europos čempionato pusfinalyje, o vėliau patys tapo žemyno čempionais.

Europos čempionato finale Lietuvos rinktinės varžovė bus Ukrainos komanda, pusfinalyje 4:1 nugalėjusi turnyro šeimininkę Turkiją. Lietuviai ir ukrainiečiai šiame čempionate buvo susitikę B grupės dvikovoje, kurioje 8:4 savo pranašumą įrodė Valdo Gecevičiaus auklėtiniai.

Finalas tarp Lietuvos ir Ukrainos nacionalinių komandų penktadienį prasidės 16:45 val.

Lietuvos rinktinė Europos golbolo čempionatuose per istoriją yra iškovojusi aštuonis medalius: keturis aukso, su sidabro ir du bronzos apdovanojimus. Europos čempione mūsų šalies komanda pastarąjį kartą tapo 2017 m. Suomijoje vykusiame turnyre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)