Garsiojoje Niujorko „Madison Square Garden“ arenoje surengtoje titulinėje UFC moterų kovoje dėl minimalaus svorio kategorijos (iki 52,2 kg) čempionės diržo prireikė visų penkių raundų, o iš viso – net 25 minučių. Tačiau ir po jų pergalingai į viršų vėl kilo 29-erių metų lietuvių kilmės kovotojos Rose Namajunas rankos.

Rožė antrą kartą palaužė buvusią čempionę 32-ejų metų kinę Zhang Weili ir apgynė balandžio mėnesį iškovotą titulą.

„Aš tiesiog nesu iš tos pačios šalies. Su šia mintimi aš jaučiuosi daug geriau“, – komentuodama spaudos konferencijoje sirgalių švilpimą ir priešišką „buuu“ jos atžvilgiu kalbėjo Zh. Weili.

Kinijos kovotoja net atskleidė, kad treniruotėse panašią atmosferą, kurią jai teko išgyventi pirmoje dvikovoje su R. Namajunas, jai kūrė specialiai. Per garsiakalbius jai buvo leidžiami švilpimo ir triukšmo garsai, o komandos draugai negailėjo įžeidžiamųjų žodžių. Viskas dėl to, kad Zh. Weili pasijustų psichologiškai saugesnė ir atsparesnė.

„Manau, kad tokios treniruotės man labai padėjo. Kai išgirstu „buuu“, suvokiu, kad sirgaliai taip daro ne dėl to, kad aš jiems nepatinku, o dėl to, kad aš nesu viena iš jų, amerikietė, – kalbėjo ji. – Su šia mintimi galvoje jaučiuosi daug geriau. Aš kaskart primenu sau, kai išgirstu tą „buuu“, giliai įkvepiu ir pasiimu jų energiją“.

Magnum pravardę turinti Kinijos atstovė puikiai prisiminė lietuvių kraujo turinčios R. Namajunas patriotinę repliką prieš pirmąją jų akistatą „geriau mirusi nei raudona“, padėjusią pastarajai laimėti karštą vietinių sirgalių palaikymą. Anot Zh. Weili, jos varžovė tai padarė specialiai, kad įgautų psichologinį pranašumą.

„Prieš pirmąją mūsų kovą veikiausiai ji taip norėjo laimėti, kad naudojo skirtingas taktikas už aštuoniakampio ribų, vien dėl to, kad įgautų kažkokio pranašumo, – kalbėjo Zh. Weili. – Tačiau Niujorke, mano nuomone, kova vyko sąžiningai. Aš tik norėjau pademonstruoti savo jėgą, galimybes ir įgūdžius. Į tai ir reikėtų koncentruotis.

Esu dėkinga už galimybę kovoti Niujorke, prieš tokią didelę auditoriją. Negalime kontroliuoti, kaip vyks kova, tačiau galime kontroliuoti pastangas ruošiantis tai kovai. Norėjau parodyti, kad kai krenti, gali atsikelti. Gaila, šįkart praleidau progą iškovoti čempionės diržą, tačiau nenuleisiu rankų ir toliau kovosiu. Ir nesileisiu daugiau įveikiama“.

Kaip galima kita R. Namajunas varžove buvo laikoma Carla Esparza, su kuria dabartinė UFC čempionė dar 2014 metų gruodį surėmė pirštines, tačiau UFC vadovas Dana White'as atmetė tą galimybę. Kaip ir galimybę trečią kartą Zh. Weili mėginti paveržti iš R. Namajunas titulą.

R. Namajunas būsima varžove, anot mmafighting.com, gali tapti Marina Rodriguez (MMA reitinge 4-ą vieta) arba „jaunesnės“ kovotojos Amanda Ribas, Tecia Torres ir Amanda Lemos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)