Rožė antrą kartą palaužė buvusią čempionę 32-ejų metų kinę Zhang Weili ir apgynė balandžio mėnesį iškovotą titulą.

Atkakliai ir permainingai vykusioje kovoje lemtingu tapo paskutinis, penktasis, raundas. Jo metu R. Namajunas pavyko pargiauti savo varžovę ant narvo grindų ir dominuoti viršuje – atakuoti smūgiais.

Nors Kinijos atstovė atsilaikė iki finalinės sirenos, galutinis teisėjų verdiktas buvo palankus vietinei herojei.


Du arbitrai pegalę taškais skyrė būtent R. Namajunas (48:47 ir 49:46), o vienas – Zh. Weili (48:47).

Taigi UFC čempionės diržą ir vėl apsijuosė JAV pilietybę turinti Rose, kuri po pergalės pareiškė, kad tikėjosi sunkesnės kovos.


Primename, kad šių metų balandį R. Namajunas jau pirmajame raunde spyriu koja į galvą nokautavo Zh. Weili ir atėmė iš jos čempionės vardą.

Kinijos sportininkė buvo pasiryžusi pasiekti revanšą, bet jai nepavyko. Tiesa, po kovos ji teigė mananti, kad ringe padarė pakankamai, jog pelnytų pergalę.

Dabar R. Namajunas sąskaitoje MMA varžybose – 11 pergalių (2 nokautai) ir 4 pralaimėjimai.

Antrą kartą iš eilės suklupusios kinės statistika – kiek įspūdingesnė. Ji laimėjo 21 kovą (10 nokautų), o pralaimėjo tik 3.

Tuo metu pagrindinėje vakaro akistatoje dėl UFC pusvidutinio svorio kategorijos (iki 170 svarų) čempiono vardo 34-erių metų Kamaru Usmanas (20-1) iš Nigerijos po penkių raundų kovos vienbalsiu teisėjų sprendimu (48:47, 48:47, 49:46) antrą kartą karjeroje nugalėjo 33-ejų metų amerikietį Colby Covingtoną (16-3).

Tai – jau 15-a iš eilės nesustabdomojo K. Usmano pergalė UFC narve.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)