Antra dvikova Samsuno miesto arenoje lietuviams klostėsi ne taip sklandžiai kaip pirmas B grupės mačas su ispanais, kuriame mūsų komandos pranašumas nekėlė abejonių nuo susitikimo pradžios.

Rungtynėse su Rusijos komanda lietuviams ilgokai teko būti besivejančiųjų vaidmenyje, o pasukti mačo eigą sau naudinga linkme pavyko tik antrame kėlinyje. Vis dėlto lemiamu momentu Lietuvos rinktinė įjungė aukštesnę pavarą, pademonstravo meistriškumą ir sudėliojo pergalingus taškus – 11:5.

Net septynis įvarčius rusams atseikėjo Nerijus Montvydas, du pelnė Normantas Prušinskas, po kartą kamuolį į varžovų vartus pasiuntė Justas Pažarauskas ir Artūras Jonikaitis.

„Buvo įtampos, pralošinėjome, o rezultatą pavyko persverti gana vėlai. Nežinau, kas tam padarė įtaką. Galbūt prisidėjo ir tai, kad rungtynės vyko ryte, gal buvome nepabudę. Gynėmės ir puolėme prasčiau nei pirmose rungtynėse, todėl ir gavosi sunkesnė dvikova su Rusijos komanda.

Varžovai turi neblogą komandą, gynėsi atsitraukę toli prie vartų linijos, todėl atsirado daugiau erdvės atakuoti per sujungimus ir kampus. Taip ir tarėmės, bet šiek tiek nepataikėme, todėl ir gavosi tokios klampios rungtynės“, – susitikimą su Rusija analizavo Lietuvos rinktinės treneris Valdas Gecevičius.

„Manau, kad pradžioje gavosi toks nežinomo varžovo apsičiupinėjimas, nes niekada nebuvome su rusais žaidę, nežinojome, kaip ir kas čia bus. Nelabai pavyko pataikyti į kai kuriuos taškus, bet po kažkaip mums tie varžovų vartai pagaliau atsivėrė“, – svarstė rezultatyviausias rungtynių žaidėjas N. Montvydas.

Dvi pergales per dvejas rungtynes iškovoję lietuviai užsitikrino vietą ketvirtfinalyje, tačiau V. Gecevičius kelia maksimalų tikslą laimėti ir likusius B grupės mačus su Ukraina ir Belgija.

„Taip, esame ketvirtfinalyje, bet sieksime kuo aukštesnės vietos grupėje, nes tai lems sąlyginai lengvesnį varžovą atkrintamosiose varžybose. Žinome, kad susitikimai su Ukraina ir Belgija bus visai kitokio lygio nei pirmieji du mačai su Ispanija ir Rusija“, – sakė Lietuvos rinktinės vairininkas.

Lietuvos rinktinė su Ukraina susitiks sekmadienį, o Belgijos barjeras mūsiškių laukia pirmadienį.