Juodosios jūros skalaujamas Samsuno miestas Lietuvos rinktinę pasitiko malonia 20 laipsnių Celsijaus šiluma. Komanda įsikūrė viešbutyje, nuo kurio pėsčiomis iki „Yasar Dogu Sport Hall“ arenos – vos dešimt minučių kelio.

„Gyvenimo ir treniruočių sąlygos Samsune tikrai geros. Viešbutis geras, iki salės einame pėstute. Tiesa, gal vienas minusas, kad gana tvanku, o lango kambaryje atsidaryti negali, nes viešbutis pramoniniame rajone, aplink daug metalurgijos gamyklų, skleidžiančių triukšmą. Bet šiaip viskas gerai. Aišku, čia ne Japonija, bet visko užtenka“, – šypsodamasis pasakojo komandos vyriausiasis treneris Valdas Gecevičius.

Didžiausias galvosūkis rinktinės vairininkui – kaip užkamšyti spragas kairiame atakos krašte. Lietuvos rinktinei Samsune dėl traumų neatstovaus veteranai Marius Zibolis ir Genrikas Pavliukianecas. Komandos kapitono M. Zibolio laukia kelio operacija, o G. Pavliukianecas gydosi alkūnės traumą.

„Blogiausia, kad abu iškritę žaidėjai rungtyniauja toje pačioje pozicijoje. Dabar į ją bandome patraukti Nerijų Montvydą, Artūrą Jonikaitį. Kažkiek tuos variantus esame išbandę anksčiau. Matysime, kaip bus.

Tačiau nėra net minties niekam, kad esame ne visos sudėties ir dėl to sieksime užimti garbingą šeštą ar septintą vietą, nes taip lemta. Tokių minčių nėra. Lietuvos rinktinės tikslai lieka tie patys, jie aukščiausi. Kovosime dėl vietos trejetuke, o kaip seksis – matysime“, – dėstė V. Gecevičius.

„Bandysime užkamšyti šias spragas. Mūsų tikslai visada yra patys aukščiausi. Aišku, juos pasiekti bus sunkiau, bet dėl to tikslai nesikeičia. Visi jau įpratę prie mūsų iškovojamų medalių, todėl spaudimas yra visada, bet kokiomis sąlygomis“, – pasakojo Lietuvos rinktinės žaidėjas N. Montvydas.

Valdo Gecevičiaus auklėtinių A grupėje laukia Ispanijos, Rusijos, Ukrainos ir Belgijos golbolininkai. B grupėje grumsis Vokietijos, Turkijos, Graikijos, Juodkalnijos ir Suomijos nacionalinės komandos.

Į ketvirtfinalį pateks ir kovą dėl apdovanojimų tęs keturios geriausios kiekvienos grupės ekipos.

„Manau, kad mums reikia pabandyti susigrąžinti pirmą vietą Europos čempionate. Aišku, manau, kad šį kartą tai padaryti bus labai sunku, nes yra tikrai labai gerų komandų. Kalbu apie Ukrainą, Vokietiją. Visai nesvarbu, kad šios komandos Tokijuje nepateko į ketvertuką. Jos vis tiek bus vienos rimčiausių varžovių.

Prie favoritų priskirčiau dar turkus, bet nereikėtų nuvertinti ir kitų komandų. Net tų, kurios į čempionatą atėjo iš žemesnio B diviziono. Visus varžovus reikia vertinti labai rimtai ir kovoti su jomis šimtu procentų iki paties aukščiausio tikslo“, – ryžtą demonstravo N. Montvydas.

Traumoms šienaujant veteranus, savojo šanso Turkijoje sulauks jaunasis Normantas Prušinskas, kuriam šis Europos čempionatas bus debiutinis tokio lygio tarptautinis turnyras Lietuvos rinktinės sudėtyje.

„Normantas yra sužaidęs kelias minutes kituose turnyruose, bet žaisti Europos čempionate yra visai kita patirtis. Jis tikrai patobulėjęs ir puolime atrodo ne prasčiau nei kai kurie kiti mūsų žaidėjai. Gynyboje jam dar trūksta šiek tiek. Kartais jis labai gerai apsigina, bet būna, kad prasileidžia paprastus kamuolius dėl patirties ir meistriškumo trūkumo. Norisi kiek įmanoma daugiau įtraukti Normantą į tą oficialių varžybų sūkurį, kad pajustų jų skonį. Nes be žaidimo laiko neaugsi“, – pasakojo treneris.

Lietuvos golbolo rinktinė Europos čempionate: Mantas Brazauskis, Artūras Jonikaitis, Nerijus Montvydas, Justas Pažarauskas, Normantas Prušinskas. Vyr. treneris Valdas Gecevičius, asistentė Sandra Šalčiūtė.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionate:

Lapkričio 5 d., penktadienis

11.30 val. Lietuva – Ispanija

Lapkričio 6 d., šeštadienis

9.10 val. Rusija – Lietuva

Lapkričio 7d., sekmadienis

16.10 val. Ukraina – Lietuva

Lapkričio 8 d. pirmadienis

13.50 val. Lietuva – Belgija

Lapkričio 10 d., trečiadienis

Ketvirtfinaliai

Lapkričio 11 d., ketvirtadienis

Pusfinaliai

Lapkričio 12 d., penktadienis

Finalai

Europos čempionato rungtynes tiesiogiai transliuos Tarptautinės aklųjų sporto federacijos oficialus kanalas Youtube platformoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)