„ArmPowerGirl“ pravardę turinti U. Siekacz penktadienį stojo į kontroversiškai vertinamą skirtingų lyčių dvikovą Lenkijoje su Piotru „MuaBoy“ Lisowskiu.

Teisėjas kovą nutraukė antrame raunde, kai P. Lisowskis pargriovęs varžovę ėmė talžyti jai galvą kumščiais iš viršaus. Pastaroji bergždžiai mėgino apsiginti.

Be abejo, toks turnyro organizatorių sprendimas, leisti į narvą skirtingų lyčių atstovus, susilaukė didelės kritikos.


Po poros dienų U. Siekacz pasidalino mintimis savo „Instagram“ paskyroje: „Sveiki, aš grįžau gyva ir tęsiu toliau. Daugiau neleisiu jokiam vyrui mane daužyti. Sąmoningai priėmiau sprendimą dėl šios kovos, žinojau, ką darau. Šiuo metu laukiu įdomių pasiūlymų ir stengsiuosi toliau tobulėti. Kas mūsų neužmuša, daro mus stipresnius“.

Prieš tai ji davė interviu iš karto po kovos, kur gailėjosi, kad kova buvo nutraukta anksčiau laiko.

„Esu labai nepatenkinta, nedirbau ringe taip, kaip norėjau. Esu savimi labai nusivylusi, – tuomet leidiniui „The Mirror“ sakė ji. – Mane vis dar lydi negatyvios emocijos. Esu nustebusi, kodėl teisėjas nutraukė kovą, nes smūgių aš anksčiau praleidau dar daugiau, tad šiuos tikrai galėjau ištverti. Manau, tikrai galėjau kovoti ir trečiame raunde. Labai gaila, kad teisėjas neleido toliau kovoti“.


Kitoje skirtingų lyčių dvikovoje tame pačiame turnyre Michalas Przybyłowiczius, dar žinomas kaip „Polski Ken“, pirmame raunde nugalėjo Wiktorią Domžalską – pastaroji nesugebėjo savęs apsaugoti nuo vyro kovotojų smūgių.


Po šių dviejų kontroversiškų priešingų lyčių dvikovų Tarptautinė Mišrių kovos menų federacija (IMMAF) paviešino savo reakciją: „Vyro ir moters varžymasis tarpusavyje kovos menuose yra nepriimtinas. Svarbiausia priežastis – tai nesaugu, kita vertus dingsta toks esminis sporte dalykas kaip sąžininga kova. Mes to netoleruojame ir nepalaikome“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)