Nacionalinės badmintono lygos atidarymas lapkričio 2-ąją surengtas Lietuvos sportininkų rengimo centre Druskininkuose. Lygoje dalyvauja stipriausių šalies badmintono klubų komandos, kurios minimali sudėtis – 6, o maksimali – 12 žaidėjų.

NBL žaidžiama ratų sistema, o klubai tarpusavyje žaidžia iš viso iki septynių susitikimų: 2 vyrų vienetų, 2 vyrų dvejetų, 1 moterų dvejeto ir 2 mišrių dvejetų.

NBL B lygoje dalyvaujančios aštuonios Lietuvos badmintono klubų komandos naująjį lygos sezoną pradės nuo pirmo, antro ir trečio rato varžybų Druskininkuose, o vėliau, kaip skelbia Lietuvos badmintono federacija, badmintono kovos persikels į Kauną, kur iki šių metų pabaigos numatoma surengti 4-6 ratų varžybas.

Pasibaigus rato kovoms, 2022-ųjų pradžioje vyks atkrintamosios varžybos, o po jų – pusfinaliai bei finalai. Antrojo NBL sezono B lygos čempionai paaiškės kitų metų pavasarį, jie bus apdovanoti lygos taurėmis ir medaliais.
Kaip sako Lietuvos badmintono federacijos prezidentas Aurimas Kamantauskas, NBL organizuojama siekiant stiprinti Lietuvos badmintono klubinę kultūrą.

„Federacija turi misiją išugdyti naują Lietuvos badmintono olimpiečių kartą. Tai yra strateginis mūsų tikslas, kurio kryptingai siekiame kartu su badmintono klubais, nes nuo jų viskas ir prasideda: būtent klubai pritraukia žaidėjus, juos ugdo ir motyvuoja siekti sportinių rezultatų. Ne kur kitur, o klubuose ir gimsta nauji badmintono talentai, čempionai ir olimpiečiai. Tai suprasdami, siekiame stiprinti badmintono klubus, padėti jiems kurti klubinę kultūrą, atrasti bei auginti naujus badmintono žaidėjus“, – teigė Lietuvos badmintono federacijos prezidentas A. Kamantauskas.

Pasak federacijos vadovo, pirmieji rezultatai džiugina – visoje Lietuvoje badmintoną žaidžiančių vaikų daugėja.

Tai, kad šią sporto šaką atranda vis daugiau jaunųjų žaidėjų, atspindi ir naujasis NBL sezonas – klubų komandų sudėtyje kartu su suaugusiaisiais čia rungsis ir stipriausi jaunieji badmintono žaidėjai.

Viena jauniausių NBL dalyvių – trylikametė panevėžietė Rusnė Vidzėnaitė, atstovaujanti Panevėžio badmintono klubui, žaidžianti badmintoną jau penkerius metus.

Pasak šio klubo prezidento Lino Suprono, badmintonas Panevėžyje yra sparčiai populiarėjanti sporto šaka, o badmintoną žaidžiančių vaikų ir jaunimo čia daugėja kiekvienais metais. „Turime daug talentingo jaunimo, todėl ir NBL dalyvaujame su mišria komanda, kurioje ne tik suaugusieji, žaidžiantys badmintoną jau ne vienus metus, bet ir jauni perspektyvūs žaidėjai“, – sakė Panevėžio badmintono klubo vadovas ir treneris L. Supronas.

Jis pridūrė, kad badmintonas yra išskirtinė sporto šaka, suvienijanti skirtingas kartas. „Tai labai įdomus, kūrybingas, itin dinamiškas, reakciją ir loginį mąstymą ugdantis sportas, kuris yra ir greičiausias sportas pasaulyje.

Badmintoną žaisti tiesiog smagu, todėl ir NBL dalyvaujame ne tam, kad laimėtume, bet tam, kad smagiai praleistume laiką. O kai smagu, tada ir pergalės ateina“, – neabejoja L. Supronas.

Kaip praneša Lietuvos badmintono federacija, lapkričio pradžią šalyje žymės ir daugiau badmintono renginių: netrukus po NBL starto, lapkričio 3-4 d., Druskininkuose vyks jaunimo iki 19 metų pasaulio reitingų tarptautinis turnyras „RSL Lithuanian Junior“. Tai tradicinis turnyras, kuriame dalyvaus per keturiasdešimt žaidėjų iš Lietuvos, Latvijos, Belgijos, Vokietijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Kroatijos ir kt. šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)