Pastaruosius devynerius metus LIF vadovavęs D. Pavilionis dar nepasveikino 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinio vicečempiono M. Griškonio perėmus postą – ir nežada to padaryti, penktadienio balsavimą vadindamas „niekiniu“.

„Yra įstatai, yra įstatymai. Jeigu žmonės jų nesilaiko, nesilaiko procedūrų, tai tokia konferencija – niekinė. Dabar sugalvojo, susirinko, pašnekėjo – tvarkoje, bet tai nieko nereiškia“, – Delfi penktadienį komentavo D. Pavilionis.

Jis pats neapsilankė ginčijamoje konferencijoje – bet joje, kaip skelbia M. Griškonis, dalyvavo du trečdaliai federacijos narių: 21 iš 32.

35-erių tituluotas irkluotojas prezidentu išrinktas vienbalsiai, naujuoju generaliniu sekretoriumi pasiūlytas jo porininkas sidabrinėje Rio de Žaneiro dvivietėje, karjerą neseniai baigęs Saulius Ritteris.

„Lietuvos irklavimo federacija nėra D. Pavilionis. Federacija yra nariai, ir dauguma jų susirinko bei vienbalsiai palaikė mano kandidatūrą. Konferencija įvyko teisėtai, nes datą jai buvo paskyrę tiek pats D. Pavilionis, tiek visi kiti vykdomojo komiteto nariai“, – po rinkimų Delfi sakė M. Griškonis.

Konkuruojančioms stovykloms nepavyko susitarti net dėl rinkimų datos.

Iš pradžių rengti LIF konferenciją ketinta spalio 29 d.

Rugsėjo pabaigoje patvirtinta jos darbotvarkė, tačiau vėliau pastaroji buvo užginčyta motyvuojant, jog atitinkamą sprendimą M. Griškonio šalininkai vykdomajame komitete priėmė neturėdami kvorumo.

Spalio 15 d. surengtas dar vienas vykdomojo komiteto posėdis, kuriame jau D. Pavilionio „frakcija“ nutarė rinkimus atidėti mėnesiui – iki lapkričio 26 d.

„Aš irgi galiu pasakyti, kad jūsų vardas – ne Mindaugas, o Petras. Daug ką sakyti galima, bet reikia tai kažkaip pagrįsti, o D. Pavilionis neturi jokio pagrindo nukelti konferenciją.

Tai buvo tik sumaišties kėlimas, kad irklavimo bendruomenė nebežinotų, ką daryti. Bet faktas, jog šiandien vis tiek dalyvavo du trečdaliai narių, tik rodo, kad prezidentas neturi palaikymo ir bandė paprasčiausiai vilkinti rinkimus. Galbūt tikėdamasis, kad per tą laiką vėl bus paskelbtas karantinas, ir konferenciją reikės atidėti kitiems metams“, – kalbėjo M. Griškonis.

Tiek jis, tiek D. Pavilionis penktadienį teigė nemanantys, jog jų tarpusavio ginčas nusikels į teismo salę, o neradus kompromisų irklavimo federacija skils perpus, kaip prieš trejus metus jau nutiko tarpusavio rietenų neišsprendusiai šalies dziudo bendruomenei.

Tačiau faktas ir tai, jog dviejų prezidentų viena federacija turėti negali, tad anksčiau ar vėliau vienam jų teks atsitraukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)