Antrą kartą Europos turnyre savo jėgas išbandančios kaunietės trečiadienį vykusiose atsakomosiose pirmojo etapo (1/32 finalo) rungtynėse išvykoje 3-0 (27:25, 25:14, 27:25) nugalėjo „SOK Mostar“ (Bosnija ir Hercegovina) ekipą.

Nors Kauno klubas nepralaimėjo nei vieno seto, pergalė nebuvo lengva. Pirmajame sete šeimininkės pirmavo 22:19 ir tik po didelių pastangų kaunietėms pavyko išlyginti rezultatą, o vėliau ir laimėti setą. Po to įsižaidusios „Kauno-VDU“ tinklininkės užtikrintai laimėjo antrą setą ir užsitikrino patekimą į kitą etapą.

Trečiajame sete jau buvo ramiau ir bosnės stengėsi savo žiūrovams padovanoti bent vieną laimėtą setą. Vis tiek seto pabaigoje Vidos Makauskienės treniruojama Kauno ekipa vėl buvo stipresnė.

Nugalėtojoms 17 taškų pelnė Viltė Bogdanovič. Ji vėl buvo pripažinta geriausia rungtynių žaidėja. 13 taškų Kauno ekipoje surinko Ida Marija Savukynaitė, 9 – Viktorija Dudkina, 8 – Gabija Kasperavičiūtė, 4 – Karolina Pravdinskaitė, 3 – Ugnė Lokytė, 2 – Vaiva Valionytė, 1 – Eglė Makauskaitė.

Šeimininkių gretose rezultatyviausiai žaidė Marija Čurak (14 tšk.).

Pirmąsias rungtynes taip pat išvykoje antradienį kaunietės laimėjo 3-0 (25:20, 25:23, 25:21).

Antrajame CEV Iššūkio taurės etape „Kaunas-VDU“ žais su pajėgia Bursos „Nilufer Belediyespor“ (Turkija) ekipa. Susitikimai vyks lapkričio mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)