Baltijos lygos šalių rinktinės į Taliną vyks lapkričio 11-13 dienomis. Turnyro metu bus paminėtas ledo ritulio 90-metis Estijoje ir pagerbtas legendinis šios šalies ledo ritulininkas Andrejus Makrovas. 41-erių žaidėjas, kuris yra rezultatyviausias visų laikų Estijos rinktinės ledo ritulininkas, paskutinį kartą karjeroje užsivilks savo šalies rinktinės marškinėlius.

„Baltic Challenge Cup“ turnyre dėl nugalėtojų titulo varžysis Lietuvos, Estijos, Lenkijos nacionalinės rinktinės bei Latvijos studentų rinktinė. Trijų dienų trukmės turnyre komandos žais be poilsio dienų, su kiekviena varžove susitikdamos po kartą.

Lietuvos rinktinei šis turnyras bus pirmasis pasiruošimo etapas kitų metų pavasarį laukiančiam pasaulio čempionato IB diviziono turnyrui. Katovicų mieste Lenkijoje taip pat varžysis Lenkija ir Estija, su kuriomis jėgos bus išbandytos jau lapkritį.

Turnyro nugalėtojų titulą gins Latvijos atstovai, kurie triumfavo taip pat Estijoje surengtame paskutiniame turnyre 2019 metais. Praėjusiais metais dėl pandemijos turnyras nebuvo surengtas.

Antrojo IIHF rinktinių lango metu kartu su Lietuvos vyrų rinktine į Taliną vyks ir šalies U-20 rinktinė, kuri du kartus susigrums su Estijos bendraamžiais.

„Baltic Challenge Cup“ turnyro grafikas:

Lapkričio 11 diena:

15:00 val. Lietuva – Lenkija
19:00 val. Estija – Latvija

Lapkričio 12 diena:

12:00 val. Lietuva U20 – Estija U20
15:30 val. Latvija – Lenkija
19:00 val. Lietuva – Estija

Lapkričio 13 diena:

12:00 val. Lietuva U20 – Estija U20
15:30 val. Lietuva – Latvija
19:00 val. Estija – Lenkija

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Lietuvos ledo ritulio rinktinės kandidatai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją