Iki sekmadienio vyksiančiose pirmenybėse savo jėgas kaire ir dešine ranka demonstruos įvairių amžiaus grupių sportininkai.

Kovas kairiąja ranka antradienį pradeda U16, U18 ir U21 amžiaus grupėse dalyvaujantys jaunimo atstovai. Trečiadienį tų pačių amžiaus grupių atletai varžysis dešiniąja ranka.

Ketvirtadienį į kovą stos neįgalieji sportininkai ir meistrų grupės atstovai: jie išmėgins jėgas kairiąja ranka, o penktadienį tų pačių grupių atstovai išsiaiškins, kieno dešinioji ranka yra stipresnė.

Šeštadienį ir sekmadienį vyks suaugusiųjų visų amžiaus grupių varžybos – iš pradžių kairiąja ranka, o sekmadienį – dešiniąja. Čempionato kovos vyksta Lenkų kultūros namuose.

Į Lietuvą atvyko sportininkai iš 22 valstybių. Europos šalių rankų lenkimo sportininkai yra vieni stipriausių pasaulyje, tačiau dėl pandemijos susirinko ne visi pajėgiausi atletai. Kaip teigė vienas pagrindinių varžybų organizatorių, Lietuvos rankų lenkimo sporto federacijos prezidentas Vydas Mikelionis, į Vilnių turėjo atvykti apie 800-1000 sportininkų.

Bet realybė pakoregavo ir sportininkų planus, tad šiose žemyno pirmenybėse dalyvių bus mažiau. Neatvyko vienų stipriausių pasaulyje Rusijos ir Turkijos rinktinių atstovai, tačiau dalyvaus Ukrainos, Bulgarijos, kitų šalių rankų lenkimo atletai.

Šeimininkų delegacija bus ypač gausi: Lietuvos garbę įvairiose amžiaus grupėse ir svorio kategorijose gins 62 sportininkai ir sportininkės. Pasak V. Mikelionio, tikimasi, kad komandinėje įskaitoje Lietuvos sportininkai turėtų patekti tarp trijų pajėgiausių šiame čempionate dalyvausiančių komandų. V. Mikelionis prasitaria: „Manau, kad 10-12 medalių tikrai bus“.

Bene ryškiausia komandos žvaigždė – daugkartinė pasaulio ir Europos čempionė Eglė Vaitkutė. Ji dalyvaus 80+ kg svorio kategorijos varžybose. Be jos moterų komandoje yra Kristina Teresienė, Neringa Lukaševičiūtė, Gintarė Tarasaitienė, Gabrielė Butautaitė ir Lina Šlimienė.

E. Vaitkutė jau daug metų vadinama bene stipriausia pasaulio rankų lenkimo sportininke, tikimasi, kad būtent ji ir Lietuvoje prasidėjusiame čempionate iškovos aukso medalius abiejose įskaitose – ir kairiąja, ir dešiniąja ranka.

Vyrų rinktinėje irgi netrūksta pajėgių atletų. 80 kg svorio kategorijoje medalių laukiama iš kuršėniškio Šarūno Manarkos, brolių Ediko (110+ kg) ir Roko (90 kg) Petkų, Lauryno Bučio (110 kg), Mindaugo Tarasaičio (70 kg).

Patys pirmieji kovas antradienį pradeda jauniausi atletai: Lietuvos rinktinės garbę gina Gabrielius Ruzas ir Liutauras Kazlauskas, U18 amžiaus grupės svorio kategorijose nuo 55 iki 80+ kg kovos Povilas Mažrimas, Vytaras Alekna, Jonas Stankus, Armandas Blaževičius, Dovydas Andriukaitis ir Gintaras Švelnys.

U21 amžiaus grupėje pamatysime dvi Lietuvos atstoves – Pauliną Mickutę ir Ramintą Perminaitę bei 14 skirtingose svorio kategorijose dalyvausiančių vaikinų.

Pasak Lietuvos rankų lenkimo sporto federacijos vadovo, stipriausi šios sporto šakos atletai – iš mažesnių Lietuvos miestų. Tačiau po 2014 metais Vilniuje surengto pasaulio čempionato gerokai padidėjo susidomėjimas šia sporto šaka ir sostinėje.

Varžybos vyks be žiūrovų, tačiau tikri šios sporto šakos entuziastai galės stebėti tiesiogines varžybų transliacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją