Atletas neteko draugo, o tragedija įvyko praėjusį trečiadienį žvejybos metu. 23-ejų I. Medvedevas su draugu Viačeslavu Dudniku žvejojo Tiumenės srityje (Vakarų Sibiras). Netikėtai vyrus užuolė meška. Ji iš pradžių sudraskė V. Dudniką, vėliau puolė I. Medvedevą.

Boksininkas gynėsi peiliu, tačiau neišvengė sunkių sužalojimų. Jam į pagalbą atskubėjo valtimi upe plaukęs Denisas Čebotaras, išgirdęs dramatiškus meškos ir boksininko kovos garsus.

41-erių vyras puolė į mišką padėti I. Medvedevui. Nelaimės vietoje rado jau negyvą V. Dudniką bei su meška besigrumiantį I. Medvedevą.

Anot D. Čebotaro, pastarasis turėjo ginklą, paleido į mešką 4-ias kulkas, tačiau tai nesustabdė žvėries, kuris nė neketino trauktis.

Galiausiai atletas rankose laikė tik peilį, kuriuo nukovė mešką. D. Čebotaras nutempė sunkiai sužeistą I. Medvedevą į valtį ir išskubėjo į artimiausią ligoninę.

Pranešama, jog I. Medvedevas gydomas intensyvios terapijos skyriuje, jo laukia ilga reabilitacija. Pareigūnai pradėjo tragiško įvykio tyrimą.

Tarptautinės bokso federacijos prezidentas Umaras Kremlevas Rusijos valstybinei televizijai pažadėjo, jog organizacija padengs visas sportininko gydymo išlaidas.

„Mes palaikome ryšį su Iljos šeima, sunkioje situacijoje suteiksime visapusišką pagalbą jam ir jo tėvams. Labai tikimės jo greito pasveikimo“, – kalbėjo U. Kremlevas.

I. Medvedevas laimėjo auksą 2019 metų pasaulio kariškių bokso čempionate, taip pat varžėsi Rusijos čempionatuose ir kitose tarptautinėse varžybose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)