Pirmaujanti komanda keitėsi net šešis kartus. Ukrainiečiai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir jau 9 minutę pirmavo 12:0. Daugiau negu tūkstančio į stadioną susirinkusių sirgalių aistringai palaikoma Lietuvos rinktinė perėmė iniciatyvą ir po dviejų Donato Trumpicko žeminimų bei Donato Vilimavičiaus realizacijos ir baudos smūgių išsiveržė į priekį 15:12. Netrukus svečiai vėl persvėrė rezultatą 19:15, tačiau jau kitos atakos metu Jonas Mikalčius surengė puikią ataką ir žemino kamuolį įskaitiniame plote, o D. Vilimavičius pridėjo realizacijos smūgį ir šeimininkai priekyje 22:19. Persvaros iki pertraukos nepavyko išlaikyti ir po pirmo kėlinio ukrainiečiai pirmavo 24:22.

Antrą kėlinį Lietuvos rinktinė pradėjo Domanto Bagužio žeminimu ir D. Vilimavičiaus realizacijos smūgiu ir vėl išsiveržė į priekį 27:24. D. Vilimavičius baudos smūgiu padidino persvarą iki 32:24. Nors Ukrainos rinktinė 10 minučių žaidė be geltoną kortelę gavusio žaidėjo, svečiai sugebėjo ne tik išlyginti, bet ir perverti rezultatą 39:32. Rungtynių pabaigoje Lietuvos regbininkai sukilo į lemiamą šturmą ir rinktinės lyderis J. Mikalčius pačioje susitikimo pabaigoje atliko žeminimą bei sušvelnino atsilikimą 37:39. Deja, realizacijos smūgis buvo nesėkmingas ir teisėjo finalinis švilpukas paskelbė rungtynių pabaigą. Lietuvos rinktinė pralaimėjo dviem taškais 37:39.

Už pralaimėjimą mažesniu negu 7 taškų skirtumu ir už 4 kamuolio žeminimus Lietuvos rinktinei atiteko 2 taškai.

„Pritrūko sėkmės. Viską išpildėme labai neblogai, beveik visus spyrius pataikėme, padarėme beveik maksimumą. Ačiū komandos draugams, kurie atidavė 100 procentų savęs, ko mes ir norėjome iš kiekvieno žaidėjo. Deja, pritrūko šiek tiek sėkmės ir gal dar laiko. Buvo kaip stalo tenisas, tai jie mums, tai mes jiems. Neužteko dar vienos partijos, dar vienos serijos, kad persvertume rezultatą. Mūsų naujai suburtai komandai tai buvo pirmos rungtynės po ilgos pertraukos, tuo tarpu ukrainiečiai žaidė jau antras rungtynes“, – sakė J. Mikalčius.

Po savaitės spalio 30 d. Lietuvos rinktinė Šiauliuose priims Vokietijos atstovus.

„Prieš rungtynes su Vokietija norėtųsi sumažinti klaidų skaičių, daugiau padaryti pauzių žaidimo metu. Tikėkimės, kad individualias klaidas pavyks išsitaisyti, nes su vokiečiais viena klaida gali kainuoti daugiau negu šiandien“, – tvirtino J. Mikalčius.

Antrame pagal pajėgumą Europos čempionato „Trophy“ divizione rungtyniauja Lietuvos, Vokietijos, Ukrainos, Lenkijos, Belgijos ir Šveicarijos rinktinės. Pirmą vietą užėmusi komanda žais atkrintamąsias rungtynes dėl kelialapio į Europos čempionatą.

Paskutinę vietą užėmusi komanda iškris į žemesnį divizioną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)