Jau artėjantį savaitgalį Austrijos Alpėse, Zeldene, vyks pirmas Pasaulio taurės varžybų etapas. Šeštadienį ledinėje trasoje varžysis moterys, o sekmadienį – vyrai.

„Į Zeldeną atvyksiu starto išvakarėse, o dabar gyvenu maždaug trys valandos važiavimo automobiliu iki varžybų vietos Atvykęs psichologiškai nusiteiksiu lenktynėms ir – į trasą. Pasinaudoti kažkokia ankstesne patirtimi nelabai galiu, nes jos beveik neturiu“, – prisipažino praėjusį sezoną viename Pasaulio taurės etape – kovą Slovėnijoje vykusiose didžiojo slalomo varžybose – dalyvavęs Lietuvos olimpietis.

Nepaisant tokio lygio varžybų patirties trūkumo, su Šveicarijos B rinktine besitreniruojantis lietuvis kelia sau ambicingus tikslus.

„Noriu iškovoti taškų Pasaulio taurės varžybose, Europos taurės varžybose patekti tarp 30 geriausių absoliučioje įskaitoje, o olimpinėse žaidynėse prasibrauti į dvidešimtuką didžiajame slalome“, - vardijo 2018 m. Pjongčango olimpinių žaidynių dalyvis, šiuo metu didžiojo slalomo pasaulio reitinge užimantis 77 vietą.

Vertindamas pasirengimą sezonui, 22 metų sportininkas sakė: „Pasiruošimas buvo geras. Daug dėmesio skyriau fiziniam pasirengimui, priaugau 3-4 kg raumenų lyginant su praėjusiu sezonu. Kaip ir kasmet, daug laiko praleidau ant sniego, man to reikia ir labai padeda. Tad sezonui jaučiuosi pasirengęs.

Tiesa, rugsėjo mėnuo buvo sunkokas, šiek tiek buvo problemų dėl inventoriaus. Bet, atrodo, viskas išsisprendė, viską tiksliai sureguliavome. Nors psichologiškai tuo metu buvo sunku.“

Praėjusį sezoną A.Drukarovas net 15 kartų kopė ant Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) varžybų garbės pakylos, iškovojo penkias pergales. O Italijoje vykusiame pasaulio čempionate jis pasiekė geriausią Lietuvos istorijoje rezultatą – užėmė 23 vietą didžiojo slalomo rungtyje.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją