Su vyru Andrejumi Zadneprovskiu sportininkų pagerbimo ceremonijoje apsilankiusi 37-erių vilnietė sakė, jog papildomų sąlygų keturračiui trofėjui turėjo jųdviejų dukra Adriana.

„Dukros prašymu – ir medalis, dukros prašymu – ir automobilio spalva, – juokėsi L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, prisiminusi prieš žaidynes atžalai duotą pažadą lauktuvių iš Tokijo parvežti apdovanojimą. – Dukra norėjo raudonos spalvos – o tokių turbūt reta, todėl teks luktelėti.“

Atletė gaus „Lexus RX450h F Sport“ automobilį. Anot LTOK atstovų, po Tokijo žaidynių jai pasiūlyta pačiai išsirinkti visureigio spalvą ir komplektaciją. Tokio automobilio salone nebuvo, todėl jis užsakytas iš gamintojų.

Šiuo metu L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė vis dar eksploatuoja BMW, kurį gavo už triumfą 2012 metų Londono olimpiadoje.

Senąjį automobilį penkiakovininkė dabar ketina parduoti.

„Smagiai važinėju, ko gero, vairuočiau jį ir toliau. Bet kad jau dovanos naują, turbūt reikės pasikeisti. Vis dėlto dešimt metų praėjo – teks turbūt į skelbimus dėti“, – planavo veteranė, patikinusi, jog artimiausiais metais baigti karjeros nesiruošia ir yra nusiteikusi pakovoti dėl dar vieno olimpinio apdovanojimo 2024-ųjų Paryžiaus žaidynėse.

Pirmadienį kartu su ja pagerbti ir kiti prizininkais tapę šalies olimpiečiai – žaidynėse prizinėmis laikomos 1-8 vietos.

Tiesa, dalis sportininkų į apdovanojimus atvykti negalėjo, nedalyvavo juose ir susirgusi LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

O kai kuriems iš pagerbtųjų Tokijo žaidynes norėtųsi kuo greičiau išmesti iš galvos.

„Visi žino, kad man ši olimpiada nebuvo tokia, kokia turėjo būti. Bet jau nusiraminau, išlipau iš tos duobės. Aišku, malonu, kai įvertina ir iš kitos pusės, padėkoja. Negali kiekvieno pralaimėjimo laikyti tragedija.

Kitais metais – labai svarbus sezonas, laukia ir Europos, ir pasaulio čempionatai. Nusipurtysiu nuo savęs paskutinį olimpiados likutį ir lapkritį pradėsiu intensyviai ruoštis. Tikiuosi, kitais metais traumos aplenks ir grįšiu į sektorių prideramai – kaip buvo 2017-aisiais“, – po nesėkmingų Rio de Žaneiro žaidynių sekusį pergalingą pasaulio čempionatą prisiminė disko metikas Andrius Gudžius, kuris Tokijuje tenkinosi šešta pozicija.

Sportininkams atiteko LTOK įsteigti piniginiai prizai nuo 1 iki 5 tūkst. eurų, jų treneriai paskatinti nuo 600 iki 4 tūkst. eurų, medikai – nuo 600 iki 1,5 tūkst. eurų dydžio premijomis.

Ketvirtą vietą Japonijoje užėmė irkluotojos Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė, penktą – treko dviratininkės Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė, šeštą – A. Gudžius bei irkluotojas Mindaugas Griškonis, septintą – penkiakovininkė Gintarė Venčkauskaitė ir ieties metikė Liveta Jasiūnaitė, aštuntą – plaukikas Danas Rapšys.

Primename, kad premijas sportininkams už pasirodymą olimpiadoje skiria ir valstybė. 1-8 vietos premijuojamos nuo 6 tūkst. iki 122 tūkst. eurų.

Be to, baigusiems karjerą žaidynių medalininkams mokamos mėnesinės rentos, kurių dydis siekia per tūkstantį eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)