Tituluotas buriuotojas aktyviai prisideda prie kovos dėl vandenynų ir visos gamtos tvarumo, rugsėjį dalyvavo vienoje svarbiausių pasaulio aplinkosaugos konferencijų Marselyje. R. Milevičius labai palaiko kolegų iš Nacionalinės sportininkų asociacijos iniciatyvą rengti projektą „Tvarkome su čempionais“.

„Kokia mūsų planeta yra užteršta, mačiau savo akimis. Prisimenu, kai plaukėme su laivu ties Kinija ir staiga pradėjome matyti šiukšles – vienas plastiko gabalėlis, kitas, žiūrėk, toliau ir šlepetė, šaldytuvas plūduriuoja... Kiekviename kvadratiniame metre po šiukšlę ir skaudžiai suvoki, kad visur aplink tave vien šiukšlės. Kitas atvejis, kai mūsų sutiktas žvejys ištraukė tinklą pilną šiukšlių ir, mūsų nuostabai, jis vėl jas grąžino į vandenį. Tai skaudžios šių dienų realijos. Gyventi švaresnėje planetoje turi būti mūsų visų tikslas“, – teigė R. Milevičius.

Antrojo projekto renginyje Kaune dalyviai ne tik rinko ir rūšiavo šiukšles, tačiau kartu ir treniravosi su tituluotais šalies atletais – Panemunės parke būrys baidarininkų vedė mankštą, šaudymo ir fechtavimo paslapčių mokė penkiakovininkas Justinas Kinderis ir fechtuotoja Emilija Serapinaitė-Navakauskienė, didelio susidomėjimo sulaukė dziudo imtynės su Migle Dudėnaite ir Mariumi Paškevičiumi, orientavimosi labirintą parengė Vilius Aleliūnas, o lengvaatletė Brigita Virbalytė surengė sportinio ėjimo varžybas.

„Iš pradžių truputį gąsdino oras, bet žmonės vis tiek pradėjo rinktis. Smagiausia, kad žmonės priėjo ir dėkojo už renginį bei klausė, kur buvome anksčiau. Tokie renginiai, manau, tikrai labai reikalingi, – tikino Nacionalinės sportininkų asociacijos prezidentas J. Kinderis.

„Tvarkome su čempionais“ tikslas ne tik skatinti fizinį aktyvumą, organizuojant bendras treniruotes su olimpiečiais netipinėse erdvėse gamtoje, bet ir atkreipti dėmesį į aplinkos taršos problemą.

„Reikia kiekvienam žmogui rūpintis gamta, nes gyvename pasaulyje, kuris šiuo metu yra stipriai užterštas. Mums, sportininkams, taip pat labai svarbu prisidėti prie tokių projektų ir šiandien tai įrodėme – susirinko nemažai jaunų žmonių, prie renginio prisijungė ir Panemunės parke sutikti praeiviai“, – sakė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkas, baidarininkas Edvinas Ramanauskas.

„Puiku, kad šalyje yra iniciatyvių sportininkų. Šiandien mano širdis džiaugiasi, nes, atvirai, netikėjau, kad mano gimtajame mieste susirinks tiek žmonių“, – iš stovyklos Trakuose atskubėjęs džiaugėsi irkluotojas Dovydas Nemeravičius.

„Tvarkome su čempionais“ projektas laimėjo pirmą vietą „LTEAM Start Up Goes Green“ programoje. Ją vykdo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Lietuvos olimpinis fondas (LOF). Po renginių Vilniuje ir Kaune baigiamas kurti tvarumo memorandumas. Bus siekiama, kad jį pasirašytų sporto federacijos, varžybų organizatoriai ir rėmėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją