Nuo 2012 metų tuomet 16-metė M. Cain prisijungė prie „Nike“ programos, kuri buvo sukurta tam, kad padidintų JAV vidutinių distancijų bėgikų konkurencingumą tarptautinėse varžybose.

Po metų ji pateko į „Nike Oregon Project“ programą, kur ją ugdyti ėmėsi treneris A. Salazaras. Jis yra triskart laimėjęs Niujorko maratoną, taip pat yra gerinęs Amerikos 5000 ir 10 000 m bėgimo rekordus.

Kaip ieškinį pateikusi atletė atskleidė, ji patyrė didelį stresą, mat treneris ne kartą sakė, kad „ji yra per stora, o jos krūtinė ir užpakalis – per dideli“.

Sportininkės atstovai taip pat pateikė kaltinimą, kad „A. Salazaras ir kiti „Nike“ darbuotojai dažnai laidė seksistinius komentarus apie bėgikes, išskirdami jų išvaizdą ir svorį“.

M. Cain skundėsi, kad jai buvo skirta griežta dieta ir ji buvo tokia alkana, kad buvo priversta slapta vogti maistą iš savo kambario draugių ir valgė vonios kambaryje.

Anot jos, treneris viešai pašiepė jos svorį po to, kai ji, kaip pirmoji amerikietė istorijoje, 2014 metų pasaulio jaunių čempionate laimėjo 3000 m bėgimą.

Bėgikės žiniomis, A. Salazaras puikiai suprato, kad jo auklėtinei išsivystė valgymo sutrikimai, tačiau jis nieko nedarė ir juokėsi iš M. Cain užklumpančių panikos priepuolių.


Pirmą kartą apie tai M. Cain prabilo 2019 metais „New York Times“ 7 minučių ilgio vaizdo interviu. Tuo metu „Nike“ tvirtino atliksianti savo tyrimą, o A. Salazaras neigė kaltinimus teigdamas, jog visuomet rūpinosi savo auklėtinės sveikata.

Įdomu, kad „Nike Oregon“ projektas buvo uždarytas po to, kai A. Salazaras JAV Antidopingo agentūros buvo diskvalifikuotas 4 metams dėl dopingo taisyklių pažeidimo. Treneris pateikė apeliaciją, tačiau išteisintas nebuvo.

Leidinys „Sports Illustrated“ anksčiau publikavo dar devynis atvejus, kur buvę „Nike Oregon Project“ programos bėgikai patvirtino M. Cain žodžius apie toksišką, emocinio smurto persmelktą A. Salazaro vadovavimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)