Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) antrojo diviziono ekipa iš Prancūzijos dėl finansinių sunkumų sezoną baigė anksčiau ir traukiasi iš dviračių sporto žemėlapio.

212,3 km lenktynes Paryžius – Tūras laimėjo prancūzas Arnaud Demare („Groupama - FDJ“). Geriausiai iš „Delko“ komandos pasirodė prancūzas Julien Trarieux. Jis finišavo devintas (+40 sek.). E. Šiškevičius klasifikuotas 86-as. Iš 151 startavusio dviratininko finišavo 117.

„Delko“ dviratininkai ir personalas apie komandos veiklos nutraukimą buvo informuoti sekmadienio rytą. Taip pat buvo pranešta, kad rėmėjų paieškos buvo nesėkmingos.

„Baigėsi ir sezonas, ir komandos veikla, užverstas dar vienas gyvenimo knygos lapas. Bet truputėlį ir džiaugiuosi bei jaučiu palengvėjimą, nes pastarieji dveji metai komandai buvo labai sudėtingi, – sakė E. Šiškevičius. – Per paskutines lenktynes apie sprendimą nutraukti komandos veiklą nebuvo kada galvoti, bet po varžybų autobuse vykusiame paskutiniame susirinkime po porą ašarų iškrito visiems. Vis tik mes buvome daugiau nei komanda, mes buvome šeima. Labai gaila, kad viskas baigėsi būtent taip.“

E. Šiškevičius komandai iš Marselio nuo 2011 metų, kai ši tapo UCI III diviziono ekipa, atstovavo 10 sezonų. Šiemet lietuvis į UCI kalendorių įtrauktose varžybose vietas pirmajame dešimtuke užėmė 8 kartus. 2019-2020 metais šios komandos garbę gynė ir Ramūnas Navardauskas.

Panašu, kad Evaldas jau rado naują komandą kitam sezonui. „Tikrai važiuosiu ir kitais metais, bet kur, negalėsiu atskleisti iki sausio vidurio“, – teigė Tokijo olimpinių žaidynių dalyvis.

Kitose lenktynėse Prancūzijoje „Tour de Vendee“ (UCI I kategorija, 199,8 km) Ignatas Konovalovas „Groupama – FDJ“) finišavo 17-as. Už tai jam atiteko 3 pasaulio reitingo taškai. Nugalėjo olandas Bram Welten („Arkea Samsic“). Nugalėtojo laikas įskaitytas 2-18 vietas užėmusiems dviratininkams. Iš 124 dalyvių klasifikuota 80.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją