Savaitgalį trečią kartą bokso ringe tarpusavyje susigrūmė T. Fury ir amerikietis D. Wilderis.

Las Vegase vykusi kova pranoko lūkesčius – du nokdaunus „sugėręs“ britas sugebėjo sugrįžti į kovą, ėmė dominuoti ir demonstravo techniškus smūgius, o 11-ame raunde nokautavo amerikietį.

ESPN rašo, kad savo drama ir intensyvumu trys D. Wilderio ir T. Fury kovos gali prilygti net Muhammado Ali ir Joe Fraziero mūšių trilogijai.

Titulą išsaugojęs T. Fury spaudos konferencijoje po kovos išreiškė pasipiktinimą ir nusivylimą: Galvojau, kad mes palikome ringe viską, visus tuos priekaištus vienas kitam ir kovojome kaip du kariai. Po visko aš priėjau prie jo, norėjau ranką paspausti ir pasakiau: „Geras darbas“. Jis man atšovė: „Ne, aš tavęs negerbiu“.


Tai įsiutino britą. Nepaisant akivaizdžios pergalės D. Wilderis vis tiek jautėsi apgautas. „Jis tiesiog nemoka pralaimėti. Na toks jis bokse nebus nei pirmas, nei paskutinis“, – komentavo varžovo elgesį T. Fury.


Priminsime, kad pirmoje akistatoje 2018 metais iš depresijos ir svaigalų liūno pakilęs T. Fury specialistų akimis žiūrint buvo pranašesnis už tuometinį pasaulio čempioną D. Wilderį, tačiau teisėjai nusprendė skelbti lygiąsias.
2020 metų pradžioje D. Wilderis pralaimėjo britui antrąją dvikovą techniniu nokautu. Tai buvo pirmoji nesėkmė amerikiečio karjeroje per 44 dvikovas.

Skaičiuojama, kad už trečią tarpusavio dvikovą abu boksininkai uždirbo apie 20 mln. eurų.

Iš pradžių T. Fury neplanavo stoti į trečią dvikovą su D. Wilderiu, tačiau pastarasis ėmė laidyti kaltinimus, kad antroji dvikova vyko nesąžiningai.

Tai pakoregavo brito planus kitoje pelningoje dvikovoje susigrumti su tautiečiu Anthony Joshua, kuris paskutinėje savo kovoje prarado pasaulio čempiono diržus pagal WBA, WBO ir IBF versijas pralaimėjęs ukrainiečiui Oleksandrui Usykui.

Las Vegase savaitgalį vykusią dvikovą stebėjo NBA legendos Magicas Johnsonas ir Shaquille'as O‘Nealas, Holivudo žvaigždės Vince'as Vaughnas, Jeremy Rennenas, Michaelas J. Fox, Dwayne'as „The Rock“ Johnsonas, NBA žvaigždė LeBronas Jamesas.


Po dvikovos apie ateitį klausinėtas T. Fury nelabai ką turėjo pasakyti, o vietoje to dėkojo Dievui ir visiems, kurie jam padėjo kelyje į titulo gynimą.

„Neabejokite manimi. Jei jau yra reikalas, aš visuomet viską padarau. Visuomet sakiau, kad esu geriausias pasaulyje, o D. Wilderis – antras geriausias pasaulyje. Kova buvo nuostabi, verta garsios trilogijos šiame sporte“, – sakė jis.

Pabaigoje „Gipsy King“ pravardę turintis britas padainavo su savo fanais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)