Paskutinę pirmenybių dieną medalį laimėjo ir Lietuvos atstovas.

Pasaulio jaunių čempionas Povilas Juškevičius (7:24.02 min.) vaikinų vienviečių valčių A finale nusileido tik Aaronui Andriesui (7:21.18 min.) iš Belgijos ir iškovojo sidabrą.

Trečias liko italas Marco Prati (7:27.23 min.).

„Šis medalis man simbolizuoja stabilumą“, – sakė Europos jaunių irklavimo pirmenybėse sidabro medalį iškovojęs P. Juškevičius, tik nužengęs nuo apdovanojimų pakylos.

„Iš tiesų, finale labiau saugojausi Italijos irkluotojo, o ne bandžiau gaudyti A.Andrieso, – nusijuokė P.Juškevičius. – Dar prieš finalą žinojau, kad pagrindinės mano užduotys yra gerai išeiti iš starto, užsiimti poziciją ir pasistengti ją išlaikyti. Toks buvo planas. Iki finišo likus 500 metrams Italijos sportininkas padidino tempą, tačiau žinojau, kad savo poziciją išsaugosiu“.

P.Juškevičius teigė, kad Europos čempionate tikslas buvo kautis dėl medalio. „Bet prieš išvykdamas net negalvojau, koks jis bus“, – šypsojosi sportininkas.

Paprašytas įvertinti visą sezoną P.Juškevičius nė kiek nedvejojo: „Esu laimingas ir patenkintas“.

„Vykdamas į pasaulio čempionatą nežinojau, ko galiu tikėtis. Tai buvo mano pirmasis startas tokiose varžybose, tačiau prieš startą Europos pirmenybėse jau žinojau, kokie varžovai laukia, – kalbėjo pasaulio čempionas ir Europos vicečempionas. – Dabar toliau tęsiu treniruotes. Gal jos nebus tokios intensyvios, tačiau sportuosiu kaip ir iki šiol“.

Sulaukęs klausimo, kiek sveikinimų sulaukė po sidabrinio finišo, P.Juškevičius nusijuokė ir prisipažino, kad pamiršo, kur paliko savo mobilųjį telefoną.

„Brolio, nes jis pats yra irkluotojas, – atsakė į klausimą, kieno palaikymas jam yra svarbiausias, P.Juškevičius. – Žinoma, trenerio Valdo Vilkelio bei šeimos. Ką treneris sakė po finišo? Sakė, kad esu šaunuolis. Ar pats tokiu jaučiuosi? Jaučiuosi gerai. Esu patenkintas rezultatais“.

Sekmadienį merginų porinių dviviečių B finale greičiausios buvo lietuvaitės Ūla Jonušaitė ir Saulė Kryževičiūtė. Distanciją jos įveikė per 07:58,40. Galutinė merginų pozicija Europos čempionate – 7 vieta.

Vaikinų porinė dvivietė – Džeraldas Daunoras ir Benas Valasevičius – B finale užėmė ketvirtą vietą, distanciją įveikusi per 07:16,94. Greičiausi B finale buvo jaunieji irkluotojai iš Norvegijos (Bye Trygve Loeken, Pharo Ulrik Lohne – 07:10,11).

B finale startavusi vaikinų pavienė keturvietė – Ignas Urbonas, Deimantas Romeris, Paulius Brusokas, Jonas Šaparavičius – distanciją įveikė per 06:47,43 ir finišo liniją kirto antra. Greičiausi B finale buvo jaunieji irkluotojai iš Šveicarijos (06:44,19).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)