Penktadienio varžybas pirmasis iš lietuvių pradėjo D. Rapšys. Jis ryte vyrų 200 m kompleksinio plaukimo rungtyje finišavo per 1 min. 58,54 sek. ir savo atrankos plaukime nusileido tik Yakov Toumarkin (1:58.37) iš Izraelio.

Po pirmųjų dviejų etapų (peteliške ir nugara) panevėžietis plaukė antras, o po plaukimo krūtine smuktelėjo pora vietų žemiau. Prarastas pozicijas D. Rapšys atsigriebė plaukdamas laisvuoju stiliumi ir finišavo antras.

Į finalą D. Rapšys pateko trečiuoju rezultatu. Greičiausiai ryte plaukė Matthew Sates (1:58.15) iš Pietų Afrikos Respublikos. Vyrų 200 m plaukimo kompleksiniu būdu finalas numatytas 19.34 val. Lietuvos laiku.

A.Šidlauskas jau rytinėse varžybose gerino karjeros rekordą. Vyrų 50 m plaukimo krūtine kvalifikacijoje lietuvis užfiksavo 26,64 sek. rezultatą ir savo atrankos plaukime užėmė antrąją vietą.

Netoli asmeninio rekordo šioje rungtyje plaukė ir Aleksas Savickas. Distanciją įveikęs per 28,00 sek. jis bendroje įskaitoje tarp 36 dalyvių buvo 15-as. Vietą geriausiųjų aštuntuke garantavo 27,19 sek. rezultatas.

A. Šidlauskas į finalą pateko su ketvirtu rezultatu. Atrankos lyderiu tapo olandas Arno Kamminga (26.14).

Vyrų 50 m plaukimo krūtine finalas prasidės 19.49 val. Lietuvos laiku.

Vyrų 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje dalyvavę Tomas Navikonis ir Jokūbas Keblys pasigerino asmeninius rekordus. T. Navikonis užfiksavo 49,05 sek. rezultatą ir užėmė 18 vietą, o J. Keblys buvo 23-as (49.44). Pastarajam varžybos Budapešte jau baigėsi.

A. Savicko ir A. Šidlausko šeštadienį lauks 200 m plaukimo krūtine kvalifikacija, o T. Navikonis ir D. Rapšys startuos 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje.

Iš viso bus surengti keturi Pasaulio taurės etapai. Po Budapešto plaukikus priims Doha (Kataras, spalio 21–23 d.) ir Kazanė (Rusija, spalio 28–30 d.).

Visi Pasaulio taurės etapai vyksta trumpame (25 m) baseine.

Sportininkai šiose varžybose turi galimybę įvykdyti normatyvus į 15-ąjį FINA Pasaulio trumpo vandens plaukimo čempionatą, kuris vyks šių metų gruodžio 16–21 dienomis Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

20 geriausių kiekvieno etapo plaukikų išsidalins 224 tūkst. JAV dolerių, o dešimčiai geriausių sportininkų, remiantis bendru Pasaulio taurės reitingu, atiteks dar 556 tūkst. JAV dolerių. Varžybų prizinį fondą iš viso sudaro 1 mln. 452 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją