Pagrindinėje vakaro kovoje susitiko Vitoldas Jagėlo ir Žygimantas Ramaška, kurie kovojo dėl svorio kategorijos iki 77 kg „MMA Bushido“ pasaulio čempiono titulo. Itin aršiai prasidėjusiame susirėmime kovotojai be didesnės žvalgybos mėgino smūgiais išsiaiškinti, kas pranašesnis, tačiau netrukus kova persikėlė į parterį.

Beveik visa kova tiek antrame, tiek trečiame raunde vyko parteryje, kur kovotojai ir toliau keitėsi smūgiais. Bet kokius Ž. Ramaškos mėginimus stotis ir tęsti kovą atsistojus V. Jagėlo iš karto nutraukdavo. Išsikruvinę kovotojai pabaigoje liko be jėgų. Atėjus sprendimo laikui teisėjai vieningai „MMA Bushido“ pasaulio čempiono titulą atidavė V. Jagėlo.

„Viena sunkiausių kovų mano karjeroje. Galvojau, kad bus sunki kova, bet ne tiek, – po pergalės sunkiai atgaudamas kvapą kalbėjo V. Jagėlo. – Jaučiau savo gerbėjų palaikymą, ačiū jiems“.

Įpusėjus turnyrui organizatoriai netikėtai paskelbė, kad viena iš pagrindinių vakaro kovų dėl laikinojo KOK čempiono titulo svorio kategorijoje iki 65 kg neįvyks. Priežastis – iššūkį Matui Pultaražinskui turėjęs mesti Vitas Karosas gydytojų sprendimu neprileistas prie ringo.

Į ringą pakomentuoti situaciją pakviestas M. Pultaražinskas pateikė savo versiją: „Manau, kad varžovas išsigando. Užkulisiuose turėjome akių kontaktą, jis matyt kažką suprato ir nusprendė neišeiti į ringą. Baimė galbūt irgi liga. Palauksime kito karto“.

Nors anksčiau buvo skelbta, kad KOK čempionas svorio kategorijoje iki 71 kilogramo Henrikas Vikšraitis gins titulą prieš antroje reitingo vietoje esantį Mareką Pelcį iš Latvijos, tačiau lietuvis nusprendė persikelti į aukštesnę svorio kategoriją (iki 73 kg) ir susitiko su ukrainiečiu Oleksijumi Mykhailo.

Patyręs „Sparta Gym“ kovotojas techniškais veiksmais įveikė varžovą iš Ukrainos trijų raundų kovoje vieningu teisėjų sprendimu. O. Mikhailo antrame raunde užklupo lietuvį stipriu smūgiu, kurį galima buvo palaikyti ir panašiu į nokdauną, tačiau teisėjo to nefiksavo. „Tai teisėjų sprendimas, tačiau visai publikai noriu pasakyti, kad jūs prisimintumėte mano vardą. Noriu revanšo ir pažadu, kad kitą kartą antrame raunde aš Henriką nokautuosiu“, – po kovos kalbėjo ukrainietis. Į tai H. Vikšraitis atsakė su šypsena: „Norėčiau tai pamatyti“.

Apskirtai turnyre lietuviai buvo pranašesni už užsieniečius pergalių santykiu 5:2. Daugiausiai kraujo liejosi Gusto Dimšos ir lenko Vladislavo Šatunskio dvikovoje.

Dar pirmame raunde lenkų kovotojui pavyko pasiųsti lietuvį į nokdauną, o netrukus po tikslaus smūgio į veidą pastarajam paleido iš nosies kraują. Reikėtų pagirti G. Dimšą, sugebėjusį tokios būklės kovoti iki galo, tačiau po trijų raundų teisėjai pergalę atidavė Lenkijos atstovui.

Beviltiškiausiai atrodė egzotinė Mindaugo Narausko dvikova su brazilu Christiano Silva. Pastarasis pirmame raunde po dviejų nokdaunų ėmė bėgti nuo ringo šeimininko, vengė kovos ir virto „bokso kriauše“, tad teisėjas tiesiog nutraukė šią kovą.

Priminsime, kad šio turnyro kovotojų sąrašas kiek pasikeitė per karantino laikotarpį – prieš daugiau nei metus kovoti turėjęs Dovydas „Rimkenzo“ Rimkus dabar ruošiasi debiutui ONE FC organizacijoje, o Tomas Pakutinskas neseniai kovojo ACA organizacijoje.

Turnyro organizatoriai pakvietė susirinkusius žiūrovus į lapkričio 20-ą dieną vyksiantį renginį, kuriame po ilgos pertraukos į ringą Vilniuje sugrįžta gerai pažįstamos mūsų šalies kovinio sporto žvaigždės kaip Sergejus Maslobojevas Kuvalda ir Ignas Barysas. „Sugrįžtu ten, kur ir pradėjau“, – anonsuodamas būsimą turnyrą sostinėje į susirinkusius arenoje žiūrovus kreipėsi S. Maslobojevas. Ovacijų sulaukė ir I. Barysas, kreipdamasis į publiką: „Ar jūs manęs pasiilgote? Aš jūsų irgi“.

Kovų sąrašas ir eiga:

Žygimantas Kidikas (Lietuva) – Ovidijus Pocius (Lietuva). +95 kg, 3x2 min.

Atidarymo dvikovoje O. Pociui prireikė 20 sek., kad taikliu smūgiu pasiųstų varžovą į nokautą. Ž. Kidikas sunkiai kėlėsi nuo grindų, teisėjas iš karto nusprendė nutraukti kovą.

Samuelis Šorochovas (Lietuva) – Aleksas Mošinas (Baltarusija). - 67 kg, 3x3 min.

Nugalėtojui išsiaiškinti neužteko trijų raundų, todėl teisėjų buvo skirtos papildomos 3 min. Šįkart teisėjų sprendimu triumfavo aktyviau kovojęs ir daugiau jėgų išsaugojęs A. Mošinas.

Aurimas Krukauskas (Lietuva) – Osvaldas Fedorovičius (Lietuva). - 71 kg, 2x5 min.

A. Krukauskas buvo aktyvesnis ir dvikovai prasidėjus užspaudė varžovą prie ringo virvių, tačiau atsikėlęs O. Fedorovičius pavaišino smūgių kruša ir raundui einant į pabaigą skausmingai pataikė varžovui pilvo sritį. Iš karto suklupęs A. Krukauskas net nesigynė ir teisėjas nutraukė dvikovą. O. Fedorovičiui įskaityta pergalė techniniu nokautu.

Gustas Dimša (Lietuva) – Vladislavas Šatunskis (Lenkija). - 71 kg, 3x3 min.

Dar pirmame raunde lenkų kovotojui pavyko pasiųsti lietuvį į nokdauną, o netrukus po smūgio paleido pastarajam iš nosies kraują. Antrajame raunde G. Dimša taikliais smūgiais pabudino arenoje susirinkusius žiūrovus. Po trijų raundų teisėjai pergalę atidavė Lenkijos atstovui.

Janas Nausas (Lietuva) – Hubertas Dylewskis (Lenkija). - 75 kg, 3x3 min.

Trijų raundų intensyvioje kovoje teisėjų sprendimu tikslesnis smūgiuojant ir pranašesnis buvo Janas Nausas.

Raimondas Avlasevičius (Lietuva) – Volodymyras Hynzhu (Ukraina). - 77 kg, 3x3 min.

Daugybe smūgių pažymėtoje dvikovoje vieningu teisėjų sprendimu nugalėtoju tapo R. Avlasevičius. „Sparta Gym“ klubo kovotojas iš ringo pasuko į tribūnas, kur apkabino savo širdies draugę ir įteikė jai iškovotą medalį.

Nauris Lukošiūnas (Lietuva) – Finnas Larsenas (Airija). - 69 kg, 3x3 min.

Įspūdingą smūgių techniką pademonstravęs N. Lukošiūnas dar pirmame raunde pasiuntė varžovą į nokdauną. Nors airis atsikėlė, tačiau netrukus dar kartą atsidūrė ant žemės. Lietuvis šventė pergalę nokautu.

Henrikas Vikšraitis (Lietuva) – Oleksijus Mykhailo (Ukraina). - 73 kg, 3x3 min.

Patyręs „Sparta Gym“ kovotojas iš pradžių analizavo varžovo veiksmus, antrame raunde atrodė net praleido stiprų smūgį, kurį galima buvo palaikyti nokdaunu, tačiau teisėjas to nefiksavo. Galiausiai trečiame raunde H. Vikšraitis techniškais smūgiais gerokai aplamdė varžovą ir gavo atitinkamą atlygįteisėjai vienbalsiai pergalę atidavė lietuviui.

Mindaugas Narauskas (Lietuva) – Christiano Silva (Brazilija). - 73 kg, 3x3 min.

Lietuvos kovotojas nesutiko sau verto varžovo. Po pirmo nokdauno bėgti nuo M. Narausko ėmęs brazilas po antro nokdauno jau atrodė beviltiškai. Lietuvis trankė Ch. Silvą tarsi bokso kriaušę per treniruotę, teisėjas nutraukė kovą ir paskelbė M. Narauską akivaizdžiu nugalėtoju.

Kova dėl „MMA Bushido“ pasaulio čempiono titulo:

Vitoldas Jagėlo (Lietuva) ir Žygimantas Ramaška (Lietuva). - 77 kg, 3x5 min.

Po trijų raundų kovos vieningu teisėjų sprendimu nugalėtoju paskelbtas V. Jagėlo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)