Rugsėjo 30-ąją prasidėjusiose pirmenybėse varžosi 85 geriausi Europos jauniai vaikinai ir tiek pat merginų iš 23-ų kontinento valstybių.

Varžybų nuotolį sudaro supersprinto triatlonas: 500 m plaukimo, 13,4 km dviračio minimas ir 3,4 km bėgimas.

Jaunieji triatlonininkai iš pradžių kovojo pusfinaliuose, o savaitgalį laukia finalai (A dėl medalių ir B – paguodos).

84 pajėgiausiai Europos jauniai (vaikinai ir merginos atskirai) padalinti į tris pusfinalius. 9-i geriausi kiekvieno pusfinalio dalyviai bei trys už 9-uko ribos likę ir geriausius rezultatus pademonstravę sportininkai patenka į A finalą. Iš likusių sportininkų 30 jaunuolių pagal rezultatus pateko į B finalą.

Varžybas atidarė merginų pusfinaliai, kurie padovanojo Lietuvai istorinį pasiekimą – A finalą. Puikiai suplaukusi, Panevėžio triatlono klubo, trenerio Vidmanto Urbono auklėtinė, Ugnė Paurytė toliau liko savoje stichijoje: kantriai darbavosi dviračių grupėje ir bėgimo rungtyje nepaliko vilčių varžovėms, parodžiusi 3-ią geriausią bėgimo rungties įveikimo laiką.

Iš viso distanciją Ugnė įveikė per 44 min. 15 s. ir užėmė 9-ą vietą, garantavusią patekimą į A finalą. Nuo pusfinalio lyderės, slovakės Margaretos Vrablovos, Ugnė astsiliko mažiau nei 2 min.

Tarptautinių varžybų debiutantės Jomilė Pribušauskaitė (47:01 min.) ir Kamilė Murnevaitė (48:18 min.) liko kiek toliau nuo finalų ribos ir savo pasirodymus baigė. II ir III-iame pusfinaliuose startavusios jaunės abi užėmė 23-ias vietas.

Pirmąjį vaikinų pusfinalį pradėjo Vilniaus „Ruonių“ atstovas Zigmas Reisas (treneriai Lukas Kontrimavicius ir Kęstutis Steponavičius).

Būdamas vienas iš jaunausių dalyvių, Zigmas parodė 5-ą geriausią dviračio rungties laiką. Visgi, to neužteko ir galutinėje rikiuotėje jaunis liko vos per kelias vietas nuo B finalo (41:38 min.).

Antrasis pusfinalis Lietuvai buvo sėkmingas – padovanojo B finalą. Triatlono klubas „TRI-FUN“ atstovas Kristupas Rimkus (treneriai Alina ir Andrejus Rancevai), kovojo iki galo, savo pusfinalyje užėmė 16-ą vietą (39:53 min.) ir užtikrintai pateko į B finalą.

Paskutinysis startavo tik šiais metais iš plaukimo į triatloną atėjęs Oskaras Grigonis (treneris Donatas Balandis). Lietuviui pavyko iš vandens lipti su didele sportininkų grupe, bet incidentas dviračiuose atėmė galimybę kovoti dėl finalų (44:32 min.).

Finalai vyks šeštadienį nuo 9 val. ryto. Sekmadienį renginį uždarys mišrių estafečių varžybos, kuriose kovos ir Lietuvos komanda. Ši, į olimpines žaidynes įtraukta rungtis Tokijuje sulaukė itin didelio susidomėjimo.

Europos jaunių triatlono čempionatas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)