Į stovyklą Alytuje Lietuvos moterų rankinio rinktinė renkasi jau šį šeštadienį, o į Lenkiją, kur bus žaidžiamas pirmasis atrankos susitikimas, kelionė laukia antradienį.

Atranka į 2020-ųjų metų Europos pirmenybes buvo sustabdyta dėl koronaviruso, o pasaulio čempionato atrankos varžybose lietuvės iškovojo vieną pergalę bei patyrė du pralaimėjimus ir į kitą etapą nepateko.

Vyriausiasis rinktinės treneris Karolis Kaladinskas džiaugėsi tuo, kad šįkart pavyko surinkti pajėgesnę sudėtį nei pasaulio čempionato atrankos kovoms.

„Nuostolių sudėtyje yra, tačiau situacija yra tikrai geresnė nei kad turėjome pasaulio čempionato atrankoje. Komandai vėl galės padėti užsienyje rungtyniaujančios Greta Kavaliauskaitė, Simona Kolosovė, Roberta Stropė. Su jomis mūsų atsitraukusių žaidėjų linija tampa įvairesnė ir stipresnė. Nebeturėsime ieškoti tiek daug nestandartinių sprendimų.

Labai apmaudu, kad traumą prieš pat pasirengimą patyrė Dovilė Mižutytė, taip pat kelios žaidėjos negalės rinktinei padėti dėl asmeninių priežasčių. Turėsime 14 merginų, tad treniruočių procese mums padės ir keletas jaunimo rinktinių žaidėjų. Taip pat bandysime sužaisti draugišką susitikimą su Alytaus vaikinais“, – apie pasirengimą kalbėjo K. Kaladinskas.

Lietuvos rinktinės varžovės Lenkijos rankininkės pastaruoju metu skambių pergalių nepasiekė, tačiau nuolatos dalyvavo Europos čempionatuose bei jau turi kelialapį ir į 2021 metų pasaulio pirmenybes.

„Lenkės neturės keletos žaidėjų, taip pat komandai greičiausiai negalės padėti jų kapitonė Karolina Kudlač, tačiau natūralu, kad tai komanda, kuri turi savo žaidimo braižą ir žaisti išvykoje su tokio lygio komanda lengva tikrai nebus.

Įdomus laukia susitikimas ir su tituluota Rusija. Varžovės į Lietuvą atvyks ne pačios pajėgiausios sudėties, tačiau klausimas, ar tai yra didelis privalumas. Tokio lygio komanda turi daug rezervo ir dažnai tos žaidėjos, gaunančios progas tokiose rungtynėse, tiesiog dega noru įrodyti savo vertę“, – apie oponentes kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris.

Rungtynes iš Lenkijos trečiadienį 18.00 val. bus galima tiesiogiai stebėti EHFTV, o į šeštadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyksiantį susitikimą bilietus galite jau dabar įsigyti kakava.lt. Šias rungtynes tiesiogiai Lietuvoje transliuos Sport1 kanalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)