Kartu su S. Krupeckaite, kuri yra viena UCI dviračių treko Čempionų lygos ambasadorių, besitreniruojantis panevėžietis džiugią naujieną išgirdo prieš pat išvykimą į Europos ir pasaulio dviračių treko čempionatus.

„Dalyvausiu spalio 5 d. prasidedančiame Europos čempionate Šveicarijoje, tada vyksiu į pasaulio čempionatą ir iš karto po jų manęs lauks šios naujos prestižinės varžybos. Labai apsidžiaugiau gavęs kvietimą, kurį ketinau iškovoti artėjančiuose čempionatuose. Čempionų lyga tikrai intriguoja dėl savo formato ir šou elementų. Bus įdomu ir dviratininkams, ir žiūrovams“, – sakė dviratininkas.

V. Lendelis pernai Europos čempionate iškovojo bronzą, tais pačiais metais Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF) jį paskelbė geriausiu šalies dviratininku. UCI dviračių treko Čempionų lygos organizacinio komiteto vadovas Jamesas Pope'as sako, kad organizatoriai įvertino V. Lendelio turimą reitingą ir dideles ambicijas.

„UCI dviračių treko Čempionų lygai yra svarbu suteikti šansą jauniems treko talentams pasivaržyti su pasaulio ir olimpiniais čempionais. Kvalifikaciniame etape tam esame numatę skirti kelias vietas. Vasilijus turi aukštą UCI reitingą, džiaugiamės galėdami jam suteikti galimybę pasirodyti savo namų arenoje“, – teigė J. Pope'as.

Skirtingai nei S. Krupeckaitė bei V. Lendelio sužadėtinė Miglė Marozaitė, kurios Tokijo olimpiadoje komandinio sprinto rungtyje liko penktos, jis pats tik per plauką nepateko į olimpines žaidynes. Daugiau poilsio turėjęs sportininkas neslepia savo ambicijų ir visuose artėjančiuose trijuose turnyruose galvoja apie aukščiausias vietas.

„Gaila, kad iki olimpiados man pritrūko tiek nedaug. Ilgesnis poilsis vasarą, tikiuosi, bus mano pranašumas čempionatuose. Stovykloje Kroatijoje turėjome ilgą ir įtemptą mėnesio pasiruošimą, kuriame daug dėmesio skyrėme jėgos didinimui. Ten treko nebuvo, dabar vėl bandau priprasti prie jo. Šiuo metu svarbiausia – greitis ir technika. Manau, kad esu pilnai pasiruošęs, viskas vyksta pagal planą. Keliu sau tik aukščiausius tikslus – Europos ir pasaulio čempionatuose noriu būti stipriausiųjų penketuke. Čempionų lygoje taip pat sieksiu būti tarp geriausiųjų“, – ambicijų neslėpė dviratininkas.

Lapkričio 6 d. Maljorkoje startuosianti Čempionų lyga turėjo susidėti iš šešių etapų, kurie taip pat buvo numatyti Paryžiuje, Panevėžyje, Londone ir Tel Avive. Tačiau, Prancūzijos vyriausybei nusprendus netoli Paryžiaus esantį Sen Kventino velodromą toliau naudoti vakcinacijos tikslams, antras etapas čia neįvyks.

„Prancūzijos vyriausybė pratęsė vakcinacijos centro, kuriuo tapo velodromas, veiklą iki gruodžio mėn. Tai reiškia, kad šiemet čia nebus jokių varžybų. Laiko surasti naują vietą jau nėra, todėl nusprendėme palikti penkis etapus, tačiau tai neturės įtakos nei priziniam fondui, nei varžybų formatui“, – situaciją paaiškino J. Pope'as.

Kiekviename iš penkių etapų žiūrovų lauks ta pati programa: 72 geriausi treko dviratininka dalyvaus ir taškus rinks sprinto (sprinto ir keirino) bei tempo (skrečo ir eliminavimo) kategorijose.

Kiekvieno turo pabaigoje keturi abiejų kategorijų lyderiai (du vyrai, dvi moterys) bus apdovanoti lyderio marškinėliais, kuriuos vilkės kitame etape. Nugalėtojais paskutiniame etape Tel Avive bus paskelbti kiekvienoje rungtyje daugiausiai taškų surinkę dalyviai.

1-10 vietų laimėtojai pasidalins pusės milijono vertės prizinį fondą, o čempionai dar iškels įspūdingas daugiau nei metro aukščio nugalėtojų taures.

Naujo formato varžybose aukštas sportinis meistriškumas bus derinamas su specialiaisiais vaizdo ir garso efektais. „Eurosport Events“ į kiekvieną miestą, kur bus rengiamas varžybų etapas, ketina atsivežti po 50 tonų įrangos: garso ir šviesų sistemas, 280 m. ilgio LED ekraną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją