„Man sunku pripažinti, kad mano, kaip boksininko, laikas baigėsi, – sakė M. Pacquiao. – Geriausiems fanams ir geriausiam sportui pasaulyje sakau „ačiū“. Ačiū už visus nuostabius prisiminimus. Tai sunkiausias sprendimas mano gyvenime. Siekite svajonių, sunkiai dirbkite ir pamatysite, kas nutiks. Sudie, bokse“.

Per 26 profesionalaus boksininko metus M. Pacquiao tapo pasaulio čempionu aštuoniose skirtingose svorio kategorijose.

Po dvejų metų pertraukose stojęs į paskutinę savo dvikovą rugpjūčio 21 dieną filipinietis taškais pralaimėjo pasaulio čempionui pagal WBA versiją kubiečiui Yordenisui Ugasui.

Tuomet M. Pacquiao oficialiai paskelbė, kad jis 2022 metais ketina dalyvauti per 100 mln. gyventojų turinčios Filipinų šalies prezidento rinkimuose.

Sporto žvaigždė nėra naujokas politikoje. Nuo 2010 metų jis priklausė Atstovų rūmams, o 2016 metais buvo išrinktas į Senatą.

Filipinuose prezidentas turi daug galių – vadovauja ne tik valstybei, bet ir vyriausybei bei karinėms pajėgoms. Šios šalies prezidentas visuotiniu balsavimu renkamas šešerių metų kadencijai.

M. Pacquiao – vienas geriausių paskutinio dešimtmečio pasaulio boksininkų. Jo sąskaitoje 72 kovos, 62 pergalės, iš kurių 39 iškovotos nokautu. PacMan pravardę turintis boksininkas taip pat patyrė 8 pralaimėjimus, o dvi kovas baigė lygiosiomis.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė jo kova su Floydu Mayweatheriu 2015 metais. Ją filipinietis teisėjų sprendimu pralaimėjo taškais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)