„Jei pasižiūriu, ką per paskutinius 7 metus patyriau ir išgyvenau, neturėjau vėl tapti olimpinės komandos nare, – „New York Magazine“ kalbėjo amerikietė. – Turėjau baigti karjerą dar prieš Tokijo olimpines žaidynes“.

„Vieną dieną atsikeli ir suvoki, kad nematai, tačiau žmonės sako, kad turi eiti ir toliau daryti savo kasdienį darbą, nes juk turi akis. Būtumėt pasimetę, tiesa? Tai vienintelis dalykas, su kuo galiu palyginti savo rutiną. Gimnastika užsiimu 18 metų. Prabudau ir supratau, kad jos nebėra. Kai turėčiau toliau gyventi savo dieną“, – klausė S. Biles.

Itin stipriai S. Biles paveikė skandalas dėl buvusio olimpinės rinktinės gydytojo Larry Nassaro, kurio seksualinės privartos auka, kaip ir daugelis kitų merginų, tapo pati olimpinė čempionė. 58 metų gydytojas buvo nuteistas iki gyvos galvos dėl 2017 metų pabaigoje – 2018 metų pradžioje įvykdytų nusikaltimų. Būdamas sporto medikas JAV gimnastikos rinktinėje ir Mičigano universitete jis seksualiai išnaudojo daugybę mergaičių ir merginų.

„Viso to man buvo per daug. Vis dėl to neleidžiu sau galvoti, kad jis kažką iš manęs atėmė – aš sunkiai dirbau nuo 6 metų amžiaus. Ilgai tai neigiau, kiek mano siela ir kūnas leido“, – sakė JAV sporto žvaigždė.

Dėl psichologinių problemų keturiskart olimpinė čempionė nutraukė savo dalyvavimą Tokijo olimpinėse žaidynėse komandinėje rungtyje ir atsisakė startuoti daugiakovės finale.

S. Biles neabejoja, kad jai pavyks susitvarkyti ir atvirai kalbėti apie psichinę sveikatą. „Tiesa, dėl to man teks veikiausiai apie 20 metų dirbti. Tai yra nuolatinis procesas“, – sakė ji.

Iš Tokijo olimpinių žaidynių S. Biles parsivežė bronzos medalį, kurį iškovojo paskutinėje aparatų rungtyje – moterų varžybose ant buomo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)