Londono „Tottenham Hotspur“ stadione vykusioje dvikovoje O. Usikas kone visuose raunduose buvo šiek tiek pranašesnis, o per paskutines 3 minutes jo persvara tapo akivaizdi – teisėjai vienbalsiai paskelbė ukrainietį naujuoju pasaulio sunkaus svorio bokso čempionu.

„Man šis titulas reiškia labai daug. O dvikova vyko taip, kaip ir tikėjausi. Buvo pora momentų, kai Anthony spaudė mane, bet nieko rimto, – po kovos kalbėjo O. Usikas. – Neturėjau užduotis baigti kovą nokautu. Iš pradžių norėjau tai padaryti, tačiau treneriai greitai sugrąžino mane ant žemės. Vienintelis dalykas, ką norėjau padaryti, tai pašlovinti savo Viešpatį Jėzų Kristų ir parodyti, kad visa tai – iš jo“.

Naujasis pasaulio čempionas perdavė linkėjimus savo dukrai ir dviem sūnums, o tuomet prakalbo apie savo žmoną: „Šią dieną prieš 12 metų mano žmona man ištarė „taip“. Šiandien mūsų vedybų sukaktis, dviguba laimė. Šiuo momentu labiausiai noriu namo, nes nuo sausio mėnesio intensyviai ruošiausi šiai dvikovai ir labai pasiilgau šeimos. Ką dar galiu pridurti? Jūs dar kol kas nematėte paties geriausio Usiko“.

O. Usikas tapo trečiuoju ukrainiečiu, tapusiu pasaulio sunkaus svorio bokso čempionu. Pirmieji du buvo broliai Vitalijus ir Vladimiras Kličko. Pelnytai Kličko įpėdiniu tituluojamas ukrainietis sulaukė ir savo tautiečių palaikymo Londone. Po dvikovos jį sveikino pats Vitalijus Kličko ir Ukrainos futbolo legenda, buvęs šalies rinktinės žaidėjas ir strategas Andrejus Ševčenka.

Savo ruožtu titulų netekęs A. Joshua nepuolė į neviltį.

„Nuo 9 raundo nieko nemačiau viena akimi. Pagalvojau: „Oho, man taip pirmą kartą“. Gerai kvėpavau, jėgų užteko visiems 12 raundų. Koks buvo planas, kai mačiau tik viena akimi? Likti procese“, – įspūdžiais dalijosi britas.

Anot jo, varžovas palaikė aukštą tempą, tačiau taip pat praleido smūgius: „Praleido jis daug. Revanše smūgiuosiu stipriau. Manau, kad pats pralaimėjau – daviau jam per daug galimybių. Reikia ištaisyti klaidas. Dvikova buvo labai gera šachmatų partija. Grįšiu stipresnis. Tikrai žinau, kad būsiu stipresnis. Dabar galvoju tik apie progresą. Aš greitai mokausi. Kitoje dvikovoje iškovosiu gerą pergalę“.

Bokso legenda amerikietis Roy Jonesas buvo nustebintas. „Žinojome, kad O. Usikas techniškesnis, tačiau niekas nesitikėjo, kad jis pataikys taip, jog A. Joshua kojos ims drebėti. Jei nori apginti titulą, negali leisti varžovui taip boksuotis per pirmus raundus. A. Joshua geriau „skaitė“ varžovo veiksmus, tačiau pernelyg delsė, jam, kai fiziškai stipresniam, reikėjo daugiau rizikuoti“, – sakė jis.

Paklaustas, kas geriausias pasaulio sunkiasvoris boksininkas, R. Jonesas neabejojo – britas Tysonas Fury: „Jis – stambesnė O. Usiko versija. Jie abu – meistriški ringo mąstytojai, todėl ten kova bus visiškai kitokia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)