Rezultatyviose rungtynėse Lietuvos atstovai Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ ledo ritulininkai 12:6 įveikė „Skautafelag Akureyrar“ komandą iš Islandijos. Šis triumfas leido „pankams“ Kontinentinės taurės grupių etapo kovas užbaigti antroje turnyrinės lentelės pozicijoje, žemyn nustumiant Islandijos čempionus.

Rungtynes „7bet-Hockey Punks“ atstovai pradėjo įspūdingai: jau pirmosios atakos metu tiksliu šūviu į viršutinį vartų kampą komandą į priekį išvedė Tadas Kumeliauskas (00:19, rez. perd. Aivaras Bendžius), o sužaidus nepilnas tris minutes rezultatą daugumoje padvigubino Laisvydas Kudrevičius (02:46, rez. perd. Jaunius Jasinevičius, Edgaras Rybakovas).

Nepaisant įspūdingo starto, ilgai išlaikyti pirmojo pranašumo „pankams“ nepavyko. Svečiai iš Islandijos į sėkmingą oponentų susitikimo pradžią atsakė savo dviem tiksliais išpuoliais. Pasižymėjo Andris Mikaelssonas (07:07, rez. perd. Hafthoras Sigrunarsonas) ir Aevaras Arngrimssonas (09:38).

Savo pranašumą vilniečiai susigrąžino įpusėjus kėliniui, kai Jaunius Jasinevičius tiksliu metimu nuo mėlynosios linijos nepaliko vilčių „Skautafelag Akureyrar“ vartininkui (11:47, rez. perd. Ilja Želtakovas, E. Rybakovas).

Už kelių minučių į islandų vartus krito ir kuriozinis įvartis: Ernestas Trukšnys (14:32, rez. perd. I. Želtakovas) siekdamas išlaikyti ritulį varžovų zonoje pasiuntė jį link oponentų vartų, o Jakobas Johannenssonas nesugebėjo jo sustabdyti ir ritulys ketvirtą kartą suspurdėjo svečių vartų tinkle, tuo užbaigdamas ir islandų vartininko pasirodymą turnyre – jį vartuose pakeitė kolega Robertas Steingrimssonas.

Antrąjį rungtynių kėlinį „7bet-Hockey Punks“ pradėjo Edgaro Rybakovo įvarčiu pabėgus prieš varžovų vartininką, bet teisėjai jo neįskaitė prieš tai įžvelgdami vieno iš vilniečių pražangą. Nepaisant to, net ir žaidžiant mažumoje „pankai“ dar kartą pabėgo į pasimatymą prieš vartininką, o Ilja Želtakovas taip pat neklydo (23:35).

Įtikinamą persvarą įgiję „pankai“ sustoti nesiruošė ir vos per keturias minutes pelnė dar tris įvarčius. Tiksliai atakavo Šarūnas Kuliešius (26:27, rez. perd. Aliaksejus Kuveka, T. Kumeliauskas), Valdas Pikčius (27:34, rez. perd. Rokas Bacevičius, Edvinas Boroška) ir E. Rybakovas (28:39, rez. perd. L. Kudrevičius, J. Jasinevičius).

Puikią nuotaiką apkartino tik nemalonus incidentas įpusėjus rungtynėms, kai už neleistiną veiksmą iš aikštės buvo išvarytas T. Kumeliauskas.

Per likusią antrojo kėlinio dalį krito dar trys įvarčiai. Iš pradžių pasižymėjo vilniečių gynėjas Sergejus Markovskis (31:28, rez. perd. A. Bendžius), bet vėliau jau dukart tiksliai atakavo „Skautafelag Akureyrar“ atstovai: Johannas Leifssonas (33:56, rez. perd. A. Mikaelssonas) ir Gunnaras Arasonas (35:59, rez. perd. Olafuras Bjorgvinssonas, A. Arngrimssonas).

Trečiajame kėlinyje vaizdas ant ledo nesikeitė: ir toliau abi komandos rasdavo būdų pasižymėti, o sėkmingiau atakas rezgė vilniečiai. Trečiajame kėlinyje „7bet-Hockey Punks“ pridėjo tris įvarčius: sykį tiksliai atakavo Rokas Bacevičius (50:21, rez. perd. Martynas Miliūnas), o du sėkmingi S. Markovskio metimai leido jam pasiekti „hat-tricką“ (45:36, rez. perd. L. Kudrevičius, I. Želtakovas ir 49:14, rez. perd. I. Želtakovas, E. Rybakovas).

Oponentų gretose dukart į vartus trečiojo kėlinio metu stojusį atsarginį „pankų“ vartininką Kristupą Pranckietį nuginklavo A. Mikaelssonas (48:10, rez. perd. J. Leifssonas, G. Arasonas ir 53:20, rez. perd. J. Leifssonas, Orri Blondalis).

Vieną pergalę iškovojusi „7bet-Hockey Punks“ komanda grupėje į priekį praleido abu savo varžovus įveikusią „Valk 494“ komandą iš Tartu. Būtent estai iškovojo vienintelį kelialapį į kitą turnyro etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)