2009-2010 metų sezone šiame turnyre paskutinį kartą pasirodė Elektrėnų „Energija“, iš viso su kitų šalių stipriausiais klubais kovojusi 13 sykių.

Laimėti grupės etapo kovas elektrėniškiams pavyko vos kartą – 2004-2005 metais. Tiesa, Lietuvos čempionai anuomet dažniausiai startuodavo nuo antro etapo, kur jų laukdavo aukštesnio lygio varžovai.

Pernai paraišką dalyvauti turnyre buvo pateikusi Lietuvos čempionė „Kaunas Hockey“ komanda, bet dėl pandemijos turnyras buvo atšauktas.

Dabartinėje „Hockey Punks“ komandoje yra ne vienas ledo ritulininkas, kuris išbandė save Kontinentinės taurės varžybose atstovaudamas „Energijai“. Ant ledo šiame turnyre yra pasirodęs vyriausias treneris Mindaugas Kieras, veteranai Šarūnas Kuliešius ir Rolandas Aliukonis bei potenciali puolimo lyderių trijulė: Aivaras Bendžius, Povilas Verenis ir Tadas Kumeliauskas.

Pastarasis yra labiausiai atsakingas ir už paskutinę lietuvių pergalę: 2008 metais grupių etapo paskutiniame susitikime T. Kumeliauskas peln tris įvarčius, padėjusius 6:5 palaužti „Tilburg“.

Penktadienį pirmoje akistatoje „pankų“ laukia Tartu „Valk 494“ komanda. Estijos čempionai turnyre jau nebėra naujokai, o 2009-2010 metų sezone jie žaidė su „Energijos“ ekipa. Tuomet pranašesni buvo estai, iškovoję pergalę po pratęsimo 3:2.

Praėjusio sezono pradžioje „Valk 494“ ledo ritulininkai su lietuviais varžėsi Baltijos lygos turnyre. Tuomet namų arenoje „Kaunas Hockey“ priėmusi Estijos komanda užtikrintai susitvarkė su kauniečiais įveikdama juos 10:4.

Po užtikrinto triumfo Estijos čempionate Tartu klubas vasarą nesnaudė ir į Vilnių atvyksta dar labiau sustiprėję. Estai ne tik išlaikė visus praėjusio sezono lyderius, tarp kurių ir „Kaunas Hockey“ komandą į neviltį varę rezultatyviausi Estijos klubo žaidėjai Fiodoras Gusyninas bei Aleksejus Oicechovskis, tačiau ir sustiprino savo gretas ne vienu aukšto lygio naujoku.

Net trys jų yra žaidę KHL lygoje: gynėjas Sergejus Peretiaginas ten praleido dešimtmetį, puolėjai Ilja Dokšinas ir Mikas Lipsbergas – po sezoną.

Estijos čempionų gretose svarbiausią darbą nudirba legionieriai, kurių komandoje yra 15. Net 12 jų – Rusijos ledo ritulininkai. Estų silpnų vietų galima ieškoti gynyboje, o ypač vartininkų grandyje: pastaraisiais metais tapo įprasta, jog ši komanda varžovus siekia palaužti savo puolimu.

Estijos pirmenybės dar nestartavo, tad abiem komandoms dar gali trūkti žaidimo praktikos. Tačiau turint omenyje, jog į kitą etapą pateks tik grupės nugalėtojai, rungtynių kaina bus milžiniška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)