Pasaulio čempionatas bus pirmosios tarptautinės varžybos, kurioje bus lenktyniaujama pakeistose olimpinėse distancijose. 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse baidarių ir kanojų irklavimo varžybose liks tik 10 sprinto distancijų. Taip pat vyks 4 slalomo rungtys ir prisidės 2 ekstremalaus slalomo rungtys.

Lietuvai pasaulio čempionate atstovaus 7 sprinto įgulos – 5 baidarių ir 2 kanojų irkluotojų.

„Po Tokijo olimpinių žaidynių pakeitus olimpines distancijas, baidarininkams ir kanojininkams vėl tenka pratintis prie naujų nuotolių Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Dėl to pasaulio čempionate buvo suformuotos naujos Lietuvos rinktinės įgulos.

Daugeliui įgulų tai bus pirmas startas naujose distancijose. Prieš pat čempionatą įgulų sudėtis koregavo ir koronavirusas. Todėl labai sunku prognozuoti rezultatus ir kaip prie naujų distancijų prisitaikys mūsų sportininkai“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

Dėl teigiamo COVID-19 testo į pasaulio čempionatą neišvyko keturvietę baidarę turėję irkluoti Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas bei baidarininkų treneris Romas Petrukanecas.

Olimpinėje 500 m keturviečių distancijoje startuos naujai suformuota keturvietė – Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Arturas Seja. Vienintelis Lietuvos atstovas Tokijo olimpinėse žaidynėse M. Maldonis kartu su Andrejumi Olijniku varžysis ir olimpiniame 500 m dviviečių baidarių nuotolyje. A. Olijnikas startuos ir vienviete baidare olimpinėje 1000 m distancijoje.

Dar du Lietuvos baidarininkai jėgas išbandys neolimpiniuose nuotoliuose. A. Seja dalyvaus po Tokijo žaidynių iš olimpinės programos išbrauktose vienviečių 200 m varžybose. Ričardas Nekriošius startuos sau neįprastoje 500 m vienviečių trasoje.

Dar dvi olimpines rungtis išbandys Lietuvos kanojininkai. Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas debiutuos naujoje olimpinėje dviviečių 500 m distancijoje. V. Korobovas startuos ir 1000 m vienviečių varžybose.

Po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos baidarininkai ir kanojininkai pasaulio čempionatuose yra iškovoję 25 medalius – 8 aukso, 6 sidabro ir 11 bronzos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)