Dėl prizo raiteliai rungėsi 12 rungčių. Pagrindiniame taurės konkūre kliūčių aukštis siekė 145 cm, jame varžėsi 24 raiteliai. Be klaidų įveikti kliūčių ruožą pavyko dviem: „Hobby horse“ klubo atstovei Monikai Paulauskaitei ir vienam pajėgiausių bei tituluočiausių sportininkų Estijoje Gunnarui Klettenbergui, kurie vėliau susirungė tarpusavyje. Sėkmė nusišypsojo M. Paulauskaitei su žirgu Quirados As – sportininkė maršrutą vėl įveikė be klaidų.

21-erių raitelė yra Lietuvos konkūrų rinktinės narė. Ji šiemet pirmą kartą sėkmingai startavo su Lietuvos komanda tautų taurės varžybose Čekijoje ir Danijoje.

Varžybos buvo sėkmingos ir kitiems Lietuvos raiteliams. Taurės varžybose „Medium Tour“ rungtyje visas tris dienas pergalę šventė daugkartinis Lietuvos konkūrų čempionas Matas Petraitis su žirgu Heineken. Kitose rungtyse nugalėtojais tapo Nerijus Šipaila, Danielius Gutkauskas, Valdas Urbonas, Justė Pociūnaitė, Lukas Civinskas, Lėja Nakvošaitė, Stasys Jasas.

Pasak LŽSF generalinės sekretorės Gintarės Šakytės, antrus metus iš eilės organizuojamos taurės varžybos sulaukė susidomėjimo iš stipriausių Baltijos šalių raitelių.

„Džiaugiamės, kad antrus metus vykstanti LŽSF taurė jau tampa tradicinėmis varžybomis, kuriose dalyvauja pajėgiausi Baltijos ir kitų šalių sportininkai. Šiemet dalyvių gretas papildė raiteliai ir iš Lenkijos, tad tikime, kad neilgai trukus šios varžybos išaugs į tarptautinį aukšto lygio renginį“, – sako G. Šakytė.

LŽSF taurė organizuota su „NSO Sport Horses“ kolektyvu ir jo vadovu N. Šipaila. Varžybos vyko „Harmony Park“ pramogų ir poilsio komplekse, įsikūrusiame Vaizgakiemyje, Prienų rajone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją