Iš 24 finansavimą gavusių tarptautinių varžybų daugiausia – 439 tūkst. eurų – skirta šiuo metu šalyje vykstančiam FIFA Pasaulio salės futbolo čempionatui. FIFA Pasaulio salės futbolo čempionatui organizuoti iš šalies biudžeto anksčiau jau buvo skirta 1,43 mln. eurų.

Valstybės finansavimas taip pat skirtas rudenį Panevėžyje vyksiančios Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) dviračių treko Čempionų lygos varžybos (joms skirti 260 tūkst. eurų), neseniai Vilniuje vykusiam Europos kurčiųjų orientavimosi čempionatui (39 tūkst. eurų) ir kitiems tarptautiniams renginiams.

Šalies sporto federacijos bei neįgaliųjų sporto organizacijos ministerijos kasmet skelbiamame konkurse gali gauti dalinį finansavimą einamaisiais metais vyksiančioms ar jau įvykusioms tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms.

Varžybos turi atitikti nustatytas sąlygas: būti įtrauktos į atitinkamos tarptautinės ar kontinentinės sporto šakos federacijos oficialų sporto varžybų kalendorių, būti tokios sporto šakos ar sporto šakos disciplinos, kurios tarptautinė sporto šakos federacija yra pripažinusi Pasaulinį antidopingo kodeksą.

Į dalinį valstybės finansavimą pretenduojančios varžybos turi vykti Lietuvoje ir gali būti skirtos suaugusiųjų, jaunimo, jaunių ir (ar) jaunučių amžiaus grupėms, jas skirstant pagal tarptautinės sporto šakos federacijos amžiaus grupes. Varžybose turi dalyvauti ne mažiau kaip keturių šalių rinktinės komandinių žaidimų sporto šakose, individualiose sporto šakose – ne mažiau kaip aštuonių šalių atstovai.

Minimali vienam projektui skiriama suma siekia 3000 eurų, maksimali – ne daugiau nei 450 tūkst. eurų. Ne mažiau kaip 10 proc. nuo numatytos sąmatos projekto įgyvendinimui privalo skirti patys jo vykdytojai. Varžyboms neįvykus, gautas valstybės lėšas privalu grąžinti.

2020 m. tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms finansuoti iš valstybės biudžeto buvo skirta 223 tūkst. eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)