Lietuvos nacionalinei komandai Šveicarijoje atstovaus šalies čempionės – kapitonė Virginija Paulauskaitė, Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė ir Rūta Blažienė.

„Kiek turėjome galimybių, tiek pasiruošėme. Visgi vasara yra toks sezonas, kai ledo niekur nėra, tai sunku deramai pasiruošti. Turėjome stovyklą Latvijoje, ten turėjome nedidelį turnyrą – tai praktiškai ir buvo visas pasiruošimas. Nežinau, ar priešininkai bus geriau pasiruošę“, - kalbėjo V. Paulauskaitė.

Sportininkė prisipažino, kad komandos branduolys yra tvirtas ir čempionate žais visos žaidėjos, kurios šiemet tapo Lietuvos čempionėmis.

Pirmąsias rungtynes mūsiškės rugsėjo 12 dieną žais su ukrainietėmis. Su kiekviena komanda lietuvės sužais po du kartus. Pusfinalis ir finalas vyks rugsėjo 17-18 dienomis.

„Tikslas yra patekti į trejetuką, kas suteikia teisę pakilti į aukštesnį pogrupį, bet suprantame, kad varžovės bus stiprios. Slovėnija ir Austrija turi neblogas komandas. Belgės taip pat pajėgios. Šveicarijoje mums tikrai bus ką veikti“, - pripažino V. Paulauskaitė.

Šiuo čempionatu ir rugsėjo 11 dieną vyksiančiu Pasaulio akmenslydžio federacijos kongresu bus pradėtas 2021-2022 metų sezonas. Spalio mėnesį Turkijoje vyks olimpinės atrankos pirmasis etapas, kuriame varžysis ir Lietuvos akmenslydininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)