Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospisas – vieta, kurioje sunkiomis ir nepagydomomis ligomis sergantiems asmenims teikiama profesionali medicininė, psichologinė, socialinė, dvasinė pagalba, priežiūra, slauga.

Pagrindinis labdaringų golfo turnyrų organizatorius ir sumanytojas – Česlav Okinčic, Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos (Atkuriamojo Seimo) narys, Nepriklausomybės atkūrimo akto signataras, teisininkas, buvęs Prezidento patarėjas (1998 m.), nuo 2001 m. nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius, šiuo metu užima Lietuvos golfo federacijos prezidento pareigas.

„Šiemet pasitinkame mažą labdaringų golfo turnyrų jubiliejų. Jis jau penktasis. Esu laimingas, kad tai prasminga ne tik man, bet ir golfo bendruomenei, kurios atvirumas pagalbai tiems, kuriems jos labiausiai reikia, su metais tik auga.

Juk nesvarbu, ar kovojame golfo lauke, ar ligoje – tai reikalauja užsispyrimo. Tuo ir esame panašūs. Džiugu, kad galime prisidėti prie hospiso veiklos papildoma parama, kuri įžiebia ne tik viltį, bet ir užsispyrimą.

Žaviuosi hospiso sesės Michaelos Rak mintimis, darbais, pastangomis ir galimybe mums, golfo žaidėjams, prie to prisidėti. Taip pat esu dėkingas Europos Centro golfo klubo vadovei Irmai Markevičienei, kuri dėmesingai ir jautriai rūpinasi ne tik golfo klubu, golfo klubo bendruomene, bet ir padeda įgyvendinti šiuos labdaringus golfo turnyrus“, – teigė Č. Okinčic.

Labdaringas Česlav Okinčic vardo golfo turnyras (Nuotr. Artūras Sostakas)

Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospiso direktorės pavaduotoja labdaringus golfo turnyrus vadina didžiule viltimi ir džiaugsmu.

„Golfo žaidėjai dalinasi širdingu atvirumu, o mes galime teikti įvairiapusią pagalbą tiems, kuriems labiausiai to reikia. Džiaugiamės, kad golfo bendruomenės širdys nukreiptos būtent į mūsų hospisą“, – džiaugiasi Aneta Gurnevič.

Kviestiniame golfo turnyre susirinks garbingi asmenys ir geriausi Lietuvos vyrų bei moterų golfo žaidėjai.

Dalyvių gretose – Ispanijos ambasadorius Lietuvoje Jose Maria Robles Fraga, kuris jau antrus metus kartu su Ispanijos Karalystės Ambasada Lietuvoje – vienas pagrindinių labdaringo golfo turnyro rėmėjų.

Svečių sąraše – taip pat paskirtasis Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje John Brian Olley su žmona Pascale Olley, Lenkijos golfo federacijos prezidentas Marek Michalowski. Svečiai galės ne tik varžytis golfo turnyre dėl prizinių vietų, bet ir viso labdaringo renginio metu aukoti hospisui. Surinktos lėšos bus skirtos įsigyti moderniai įrangai, padėsiančiai sergantiems sunkiomis ligomis.

Labdaringas Česlav Okinčic vardo golfo turnyras (Nuotr. Artūras Sostakas)
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)