Moterų gretose teisę kovoti dėl šio titulo įgijo Kauno raj. „Cascada-HC Garliava SM“, kuri praėjusiame sezone tapo šalies čempione bei iškovojo LRF taurę ir Kauno „ACME-Žalgirio“ merginos, pernai LRF taurės varžybose likusios antros.

Dėl vyrų supertaurės kovos praėjusio sezono LRF taurės laimėtojas Klaipėdos „Dragūnas“ ir šalies čempionai Vilniaus „Šviesos“ rankininkai.

Šių dviejų moterų ekipų rungtynės jau yra tapusios savotiška klasika. Nors praėjusiame sezone žalgirietės po labai ilgos pertraukos nepateko į šalies čempionato finalą, tačiau naująjį sezoną Antano Skarbaliaus vadovaujama komanda pasitinka akivaizdžiai sustiprėjusi.

Praėjusio sezono eigoje komandos lyderė Audinga Kniubaitė išvyko į aukščiausią Ispanijos lygą ir tai turėjo ženklios įtakos tam, jog Kauno klubas nepateko net į finalą. Šį sezoną 32 metų varėniškė vėl pasitinka su „ACME-Žalgirio“ marškinėliais.

Negana to į ekipą sugrįžta ir dar viena buvusi žalgirietė Dovilė Ilčiukaitė, kuri pastaruosius kelis metus rungtyniavo Vokietijoje. Iš Utenos kilusi krašto žaidėja pastarąjį kartą Kauno ekipoje žaidė 2017–2018 metais ir buvo viena iš komandos lyderių.

Kauno ekipos garbę šį sezoną gins ir dar viena legionierė. Komandoje liko ukrainietė Olesia Semenčenko ir prisijungė Vokietijoje rungtyniavusi Lena Schleupen. Komandą taip pat papildė visas būrys Alytaus „Margirio“ žaidėjų, kurios sieks išsikovoti savo vietą ekipoje.

Priešingai nei „ACME-Žalgirio“ gretose Garliavos komandoje pokyčių praktiškai nėra. Ritos Urnikienės vadovaujama komanda naująjį sezoną pasitinka su minimaliais pokyčiais.

Skaudžiausia netektis Kauno rajono ekipai yra Inesos Verbovik, kuri ateinantį sezoną rungtyniaus Vilniaus „Eglės“ gretose.

Vis tik šalies čempionių privalumu ir turėtų būti stabilumas. Eilę metų kartu žaidžiantis komandos branduolys praėjusiame sezone leido iškovoti visus pagrindinius šalies trofėjus.

Vis solidesnio vaidmens gali tikėtis ir jaunosios komandos žaidėjos, kurių dalis vasarą su merginų U19 rinktine iškovojo Europos čempionato B diviziono sidabrą.

Moterų supertaurės finalas Vilniaus SM „Tauro“ sporto salėje vyks šeštadienį 11.00 val., o tiesiogiai jį bus galima stebėti Sport1 kanalu.

Kardinalūs „Dragūno“ pokyčiai ir skambus sugrįžimas Vilniuje

Legendinis Klaipėdos klubas sezoną pasitinka su naujais vėjais. Didžiausiu pokyčiu vertėtų laikyti tai, jog buvęs ekipos vyr. treneris Artūras Juškėnas komandos vairą patikėjo Gintarui Cibulskiui, o pats šiuo metu užima klubo direktoriaus pareigas.

Žaidėjų korpuse taip pat įvyko išties daug pakitimų. Klubui vasarą teko ieškoti, kuo pakeisti į pajėgius klubus išvykusius brolius Deividą ir Žaną Gabrielių Virbauskus bei Gyti Šmantauską. Nors komandoje bando įsitvirtinti ir nemažai jaunimo, tačiau „Dragūnas“ nusprendė paieškoti ir legionierių.

Klaipėdos komandoje Baltijos lygos varžybose jau spėjo debiutuoti Danilo Plakhotinas, Maksimas Lobčukas, Seyedas Naghavialhosseini, o iš praėjusio sezono liko ir ukrainietis Danilo Glušakas.
Vis tik bent jau sezono pradžioje pagrindinį vaidmenį ekipoje vis dar vaidina komandos senbuviai Lukas Juškėnas, Laurynas Simonavičius, Benas Butkus.

Vilniaus klubas tarpsezoniu tokių drastiškų pokyčių išvengė, tačiau du skambiausius perėjimus galima priskirti būtent „Šviesos“ ekipai.

Praėjusį sezoną ryškiu komandos lyderiu buvęs Karolis Antanavičius pradėjo legionieriaus karjerą ir persikėlė į Austriją, kur gina Hardo „Alpla“ ekipos garbę. Raimondui Maldžiui teks ieškoti, kuo pakeisti šį kairiojo pusiau krašto pozicijos žaidėją.

Vis tik praėjusių metų šalies čempionė „Šviesa“ turi ir kuo pasidžiaugti. Vilniaus komandos marškinėliais vilkės Čempionų lygos patirties turintis Lietuvos rinktinės vartininkas Giedrius Morkūnas.

Praėjusį sezoną 33 metų vartininkas rungtyniavo Suomijoje ir gynė Ryhimiahio „Cocks“ ekipos garbę.

Vyrų LRF supertaurės finalas jau šį šeštadienį 13 val. Vilniaus SM „Tauro“ salėje, o susitikimą tiesiogiai transliuos Sport1 kanalas.

Giedrius Morkūnas (LRF nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)