Rungtynes dėl trečios vietos prieš JAV rinktinę lietuviai laimėjo 10:7.

Tai buvo antroji šių komandų dvikova Tokijo paralimpinėse žaidynėse. Grupės varžybose Lietuvos golbolininkai varžovus triuškino 13:3.

Rinktinės vyriausiasis treneris Valdas Gecevičius, apibendrindamas auklėtinių pasirodymą, neslėpė palengvėjimo dėl tokios turnyro atomazgos.

„Labai džiaugiamės rezultatu. Paskutinė dvikova su JAV ėjosi neblogai, tačiau į pabaigą buvo sunku įmesti paskutinį įvartį. Buvo šiokio tokio pavojaus, žinojome, kad JAV rinktinė žais iki paskutinės minutės. Džiaugiuosi, kad likome susikaupę ir pasidabinome bronzos medaliais“, – komentavo 60-metis strategas.

Jam, kaip ir atsarginiui komandos centro gynėjui Artūrui Jonikaičiui, medalis Tokijuje buvo pirmasis karjeroje.

„Jausmas – nepaprastas. Atrodo, sportuoji, ruošiesi, varžaisi ir net nepajauti, kaip viskas baigiasi. Dabar dar sunku suvokti, ką pasiekėme, bet tikrai labai džiugu“, – emocijomis dalinosi nuo 2019-ųjų golbolininkus treniruojantis V. Gecevičius.

Iš krepšinio atėjęs specialistas tuomet perėmė tituluotos komandos vairą. 2000 metais Sidnėjuje lietuviai pelnė paralimpinį sidabrą, 2008-aisiais Pekine šį pasiekimą pakartojo, o 2016-aisiais Rio de Žaneire pirmą kartą įkopė į pačią viršūnę.

Visuose trijuose finaluose žaidęs G. Pavliukianecas dabar savo asmeninėje kolekcijoje turi jau keturis paralimpinius medalius – tokiu kraičiu vyrų golbole daugiau negali pasigirti niekas.

Gal tai dar ne pabaiga? Po trejų metų paralimpiniame Paryžiuje rezultatyviausiam Tokijo žaidynių komandos žaidėjui bus 48-eri. O rinktinės kapitonui M. Ziboliui – 49-eri.

V. Gecevičius iš anksto atsisveikinti su veteranais neskuba.

„Komandoje turime du golbolininkus, kurie buvo vieni vyriausių šiame turnyre. Žaidynės parodė, kad jie vis dar gali rungtyniauti. Nors dar kiek ankstoka diskutuoti, bet svarbiausia bus žaidėjų sveikata. Turime atsargoje dar vieną jauną 22-ejų žaidėją, besitreniruojantį kartu su rinktine. Svarbiausia, kad visi išliktume sveiki“, – pabrėžė V. Gecevičius.

Būtent M. Zibolis ir G. Pavliukianecas vedė komandą į pergalę prieš amerikiečius. Pirmasis pelnė 4, antrasis – 3 įvarčius.

Paralimpiniais prizininkais taip pat tapo Nerijus Montvydas, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis ir A. Jonikaitis.


Paralimpiniais golbolo čempionais Tokijuje pirmą kartą tapo brazilai, kurie pusfinalyje sustabdė Lietuvos rinktinę. Penktadienį finale dabartiniai pasaulio čempionai 7:2 susitvarkė ir su Kinija.

Primename, kad sekmadienį finišuojančiose Tokijo paralimpinėse žaidynėse Lietuvai medalius dar pelnė plaukikas Edgaras Matakas ir dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis – abu jie taip pat iškovojo bronzą.

2016-aisiais Rio de Žaneire lietuvių sąskaitoje buvo du aukso ir vienas sidabro apdovanojimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)