Vienas pirmųjų naujajame sezone startavo legionieriaus karjerą pradedantis Karolis Antanavičius. Iš Lietuvos čempionų Vilniaus „Šviesos“ į Austrijos čempionę Hardo „Alpla“ persikėlęs kairysis pusiau kraštas jau spėjo sužaisti ir Europos lygos rungtynėse, ir šalies supertaurės varžybose.

Europos lygoje 23 metų 195 cm ūgio uteniškio pasirodymas apkarto, kadangi jo atstovaujamas klubas namuose 23:27 (10:13) nusileido Tulūzos „Fenix“ komandai. Jau pirmajame susitikime naujoje komandoje lietuvis sugebėjo pasižymėti įvarčiu. Ateinantį šeštadienį „Alpla“ rankininkai bandys atsitiesti serijoje ir rungtynių vyks žaisti į varžovų teritoriją.

Kur kas įsimintinesnis vieno perspektyviausių mūsų šalies rankininkų pasirodymas buvo kovoje dėl pirmojo sezono trofėjaus. Austrijos supertaurės kovoje su pagrindiniais konkurentais Vienos „Fivers“ rankininkais lietuvis pasižymėjo net 6 įvarčiais, o jo atstovaujama ekipa pasiekė užtikrintą pergalę – 33:27 (16:13).

Karolis Antanavičius ("ALPLA HC Hard" nuotr.)

Pirmuoju sezono trofėjumi gali džiaugtis Zaporožės „Motor“ klubas, kuris Ukrainos supertaurės varžybose 37:21 (17:9) nugalėjo Donecko „Donbas“ klubą.

Vis tik kur kas svarbesnės kovos Jono Truchanovičiaus ir Aideno Malašinsko laukia jau šį savaitgalį. SEHA lygos ketvirtfinalyje lietuvių atstovaujamas klubas du sykius įveikė Prešovo „Tatran“ klubą ir žengė tarp 4 stipriausių komandų.

Penktadienį Zagrebe vyksiančiame pusfinalio susitikime Gintaro Savukyno vadovaujamos Zaporožės ekipos lauks Vesprėmo „Telekom“ komandos iššūkis. Kitame pusfinalyje susitiks Bresto „Meshkov“ ir Zagrebo PPD komandos. Visos šios keturios ekipos varžosi ir Čempionų lygoje.

Debiutuoti oficialiose rungtynėse naujoje ekipoje galimybę turėjo ir iš Klaipėdos „Dragūno“ į Taganrogo „Donskie“ persikėlęs Deividas Virbauskas. Aukščiausioje Rusijos lygoje šiaulietis pasižymėjo 2 įvarčiais, o jo ekipa iškovojo tašką susitikime su Saratovo SGAU rankininkais – 33:33 (19:15).

Vokietijos taurės varžybose sėkmė lydėjo tris iš keturių mūsų šalies rankininkų. Benas Petreikis, kuris su „N-Lubbecke“ klubu ruošiasi ir startui Bundeslygoje, pirmajame taurės etape 30:23 (15:12) nugalėjo „Zweibrucken“ ekipą ir žengė į kitą etapą. Įžaidėjas iš Lietuvos pasižymėjo 3 tiksliais metimais į varžovų vartus.

Į kitą etapą žengė ir Povilo Babarsko „Grosswalstatd“ komanda. Nors už puikią gynybą vertinamas lietuvis įvarčių nepelnė, tačiau jo klubas 31:27 (17:13) palaužė „Aurich“ komandą.

Kovas dėl Vokietijos taurės tęs ir moterų rinktinės žaidėja Greta Kavaliauskaitė, kuri su „Kirchof“ klubu 25:22 pranoko „Wuppertal“ merginas. Lietuvė šiame susitikime pasižymėjo vienu įvarčiu.

Nesėkmingai Vokietijos taurės pirmasis etapas susiklostė tik Mindaugui Dumčiui – jis su „Elbflorenz“ komanda 25:30 (14:14) turėjo pripažinti „Hamburg“ ekipos pranašumą. Kairiarankis lietuvis šiose rungtynėse varžovų vartus sėkmingai atakavo 3 sykius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)