Apie savo nuotykį, kilusį dėl neapsižiūrėjimo, D. Rapšys papasakojo socialiniame tinkle.

Sportininkas tikėjosi, jog oro uosto formalumams sutvarkyti pakaks Europos Sąjungos skaitmeninio COVID pažymėjimo, kurį gali gauti visi pasiskiepiję nuo koronaviruso.

Tačiau geriausias šalies plaukikas neatkreipė dėmesio, jog Jungtinėje Karalystėje, kur turėjo persėsti į kitą lėktuvą, net ir keliaujant tranzitu būtinas neigiamas koronaviruso testas.

„Bagažą pridavėme maždaug 40 min. iki skrydžio – neskubėjome, nes eilių nebuvo. Visi rodo neigiamus testų rezultatus, prieina mano eilė... Testo rezultatų neturiu – tik COVID europinį pasą. Man sako – negalima, nes skrendi per Londoną, o ten reikia neigiamo testo rezultato – jokie pažymėjimai netinka. Sakau, kad tiesiog sėsime į kitą lėktuvą, niekur UK nekeliausime. Tačiau gaunu atsakymą, kad tokios taisyklės.

Ištinka šioks toks stresas – gal ne toks, kaip prieš varžybas, bet neramu. Juolab, kad keliaujant į Tenerifę per Belgiją sakė, kad tranzitui jokių testų nereikia. Ieškau išeities. Ar galima pasidaryti testą oro uoste? Taip! Atsakymas už pusantros valandos... Iki skrydžio – 30 minučių...

Palieku draugus, bėgu (labai retai bėgioju) į testavimo zoną su lagaminu. Kol randu, praeina dar 5 minutės. Dar tiek pat pildant atsakymus per programėlę. Mokėti kortele. Aha. Prieš skrydį į Tenerifę nusiėmiau pinigų, o kortelės bankomatas negrąžino. Skambinu draugams, kad atneštų kortelę sumokėti. Nervas jau normalus. Klausiu, kiek laiko truks testas ir atsakymas. Geriausiu atveju 40 minučių. Sakau, turiu 20. Man sako – gerai, sėskis, stengsimės greičiau.

Atsakymą gaunu per 3 minutes! Iki skrydžio – 17 minučių. Apsidžiaugęs bėgu prie įlaipinimo vartų. Patikra. Pasirodo, kad skubėdamas paėmiau draugų lagaminą, kuriame yra skysčių. Noriu atidaryti lagaminą – tas užrakintas kodu. Skambinu draugams, kurie jau laukia prie vartų. Dėl kodo nesusikalbam. Ant kojų – krūva oro uosto darbuotojų, kurie stengiasi padėti. Net policininkai. Pagaliau pavyksta. Nors lėktuvas pagal grafiką jau turėjo būti pakilęs, manęs palaukė. O lėktuve prakaitas iš manęs garavo dar pusvalandį“, – patirtais išgyvenimais dalinosi D. Rapšys.

Primename, kad Tokijo žaidynėse jis užėmė aštuntą vietą plaukdamas 200 m laisvu stiliumi, o kitose rungtyse neįveikė atrankos varžybų barjero.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)