Tokijo vasaros paralimpinių žaidynių startas Lietuvos vyrų golbolo rinktinei susiklostė nesėkmingai. Prieš penkerius metus Rio de Žaneire iškovotą paralimpinių čempionų titulą ginantys lietuviai Tokijo „Makuhari Messe Hall“ arenoje 2:11 pralaimėjo pasaulio čempionams Brazilijos golbolininkams.

Lietuviai po lygiųjų su Alžyru ir nesėkmės japonams buvo įsprausti į kampą, tačiau atsitiesė pačiu tinkamiausiu metu.

Lemiamoje grupės kovoje patiesta JAV rinktinė, o įsibėgėję lietuviai ketvirtfinalyje nepaliko didesnių vilčių ir belgams.

Dėl bilieto į finalą lietuviai grumsis ketvirtadienį, nuo 11.45 val. Lietuvos laiku. Kitame pusfinalyje susirems Kinija ir JAV.

Komandos kapitonas Marius Zibolis neskuba žarstyti skambių pažadų: pakeliui į finalą – grėsmingi Rio de Žaneiro paralimpinių bronzos medalių laimėtojai brazilai.

„Neskubu kažko žadėti, žinau, kad aš ir komandos draugai padarysime viską, kad patektume į žaidynių finalą. Garsiai nekalbu prieš tokias rungtynes, jei iškovosime auksą, tada bus proga pareiškimams“, – paklaustas, ar rinktinė jau nebesustabdoma, atsakė M. Zibolis.

Anot jo, žaidynių starte galbūt rinktinei turėjo įtakos aklimatizacija.

„Neįsivaizduoju, kas turnyro pradžioje nutiko. Kaip kalbėjo mūsų medikas, gal vyko aklimatizacija. Nuo rungtynių su JAV – tik geryn. Kaip sakė treneriai, tikėkimės, kad ta forma tik kils aukštyn“, – vylėsi rinktinės žaidėjas.

„Laukia sunkios rungtynės, juk tai paskutinių dviejų pasaulio čempionatų nugalėtojai. Reikia pademonstruoti gerą gynybą, tik ji leistų laimėti prieš juos, nes brazilų puolimas išties yra labai stiprus ir įvairus. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – teigė atletas.

Trečiadienį rinktinės laukia laisvadienis, anot M. Zibolio, svarbu gerai pailsėti ir atsigauti. Anot jo, žvelgiant į pirmąsias rungtynes, akivaizdu, kodėl taip skaudžiai tąkart pralaimėta brazilams.

„Tame mače varžovai metė net septynis baudinius, po jų praleidome penkis įvarčius. Tai viena esminių pralaimėjimo priežasčių. Tąkart ir gynyba dar nebuvo susiderinusi kaip dabar. Viskas susidėjo ir pralaimėta gana dideliu skirtumu.

Nuo rungtynių su JAV nebeužsidirbame baudinių, svarbu su brazilais dar geriau gintis ir, tikiuosi, viską sutvarkius bus įveiktas pusfinalio barjeras. Emocijos po dviejų pergalių labai geros, tikiuosi, tą bangą išlaikysime ir kitose kovose“, – teigė 46-erių atletas.

Rinktinės strategas V. Gecevičius teigė, kad motyvacijos pridės ir noras pasiekti revanšą už skaudžią nesėkmę žaidynių starte.

– Treneri, ar galima sakyti, kad rinktinė pagavo gerą bangą ir jos niekas nebesustabdys?

– Taip, sakykime, gerą bangą pagavo, bet nedrįsčiau sakyti, jog tapo nesustabdoma. Nors, žinoma, norėčiau tikėti, kad likusiose dvejose rungtynėse ir toliau demonstruosime gerą žaidimą.

Pusfinalyje laukia grėsmingas varžovas – Brazilijos rinktinė. Reikės siekti revanšo, motyvacija dar didesnė. Džiaugiuosi už vyrus, už komandą, kuri pagavo ritmą, savo žaidimą.

– Žaidynių starte skaudžiai nusileista brazilams, kokių korekcijų reikės prieš pusfinalio kovą, kad nepasikartotų pirmų rungtynių scenarijus?

– Tikiuosi, kad tokių scenarijų kaip mače su Brazilija daugiau nebus. Dėl korekcijų dar pagalvosime, trečiadienį turime laisvą dieną, pasišnekėsime, pastrateguosime su komanda.

Turnyras į pabaigą, jau sunku nustebinti tiek mus, tiek mums varžovus.

– Kas svarbiausia pusfinalyje: gerai startuoti, pirmiems pelnyti įvartį, o gal gerai gintis?

– Gynyba yra pagrindas. Kaip rodo kitos ketvirtfinalio rungtynės, pirmavimas vienu ar keliais įvarčiais dar negarantuoja pergalės. Ukrainiečiai prieš JAV pirmavo gal 4:1, bet po pratęsimo pralaimėjo 4:5.

Mes taip pat praleidome pirmą įvartį, bet žaidėme savo žaidimą, pasižymėjome ir viskas buvo tvarkoje. Geriausia būtų apsiginti ir įmesti, taip pat svarbu gerai pasiruošti psichologiškai.

– Kaip pavyko pagerinti psichologinę būseną? Juk po pirmųjų rungtynių ne viskas buvo gerai, minėjote, kad ekipa daug klydo, o aikštėje buvo per daug emocijų.

– Pirmos dideliu skirtumu pralaimėtos rungtynės buvo šaltas dušas visiems. Daugelio lūkesčiai, taip pat ir mano, buvo didesni. Pridaryta daug klaidų, gal nebuvome pripratę prie dangos. Šiandien neužsidirbome nei vieno baudinio, neatliktas nei vienas blogas metimas.

Dabar komanda jaučiasi psichologiškai tvirtai, žygiuosime tolyn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)