Komandoje turėjo būti ne mažiau kaip 4 moterys ir bent 3 dalyviai iki 16 metų arba vyresni negu 40 metų. Kiekvienam iš jų teko įveikti nuo 3,9 iki 5,3 km etapus, kuriuose buvo nuo 10 iki 16 kontrolinių punktų.

Antrus metus iš eilės Lietuvos klubų taurę iškovojo Šiaulių „Igtisa“ komanda. Čempionų titulą apgynęs „Igtisa“ vienuoliktukas trasą įveikė per 3 val. 14 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė daugiau negu 6 min.

Orientavimosi sporto Lietuvos klubų taurės varžybos

„Klubui tai yra svarbiausios varžybos, nes kovojama dėl stipriausio Lietuvos klubo vardo. Mūsų tikslas buvo apginti čempiono titulą. Klubų varžybose yra tik pirma vieta, o visos kitos vietos nelabai įdomios.

„Ant popieriaus“ mūsų komanda yra stipri, bet ir konkurentų komandos yra konkurencingos. Prieš varžybas totalizatoriuje mūsų komandai neskyriau pirmos vietos, nes neturėjome visų stipriausiųjų, be to elito sportininkų forma nebuvo įspūdinga.

Svarbiausia buvo nubėgti be klaidų. Nebėgome labai greitai, bet visuose etapuose pavyko išvengti didelių klaidų. Tai ir lėmė pergalę“, – sakė vienas „Igtisa“ komandos lyderių Vilius Aleliūnas.

Ant prizininkų pakylos kopė dvi sostinės komandos. Antrą vietą užėmė Vilniaus „Ąžuolo“ klubas, trasą įveikęs per 3 val. 6 min. 47 sek. Bronzą iškovojo Vilniaus „Perkūnas“ (3 val. 13 min. 34 sek.).

Orientavimosi sporto Lietuvos klubų taurės varžybos

„Trasos ir techniškai, ir fiziškai buvo labai sunkios. Kaip klubų taurei buvo gal net per sudėtinga vietovė, nes trasa su dideliais kalnais ir fiziškai buvo labai sudėtinga įveikti. Todėl stipriausia komanda ir nugalėjo, nes reikėjo gero fizinio pasirengimo bei gerų techninių ir orientavimosi įgūdžių“, – tvirtino V. Aleliūnas.

Artimiausi orientacininkų startai laukia rugsėjo 18-19 d. Lietuvos čempionato medalius orientacininkai išsidalins ilgoje ir estafečių trasose.

Orientavimosi sporto Lietuvos klubų taurės varžybos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)