Pusfinalyje dėl bilieto į finalą lietuviai žais ketvirtadienį 11.45 val. Kitame pusfinalyje anksčiau susigrums Kinija ir JAV.

Ketvirfinalyje Lietuvos rinktinės įvarčių sąskaitą pirmajame kėlinyje atidarė Nerijus Montvydas, tačiau belgai išlygino rezultatą 1:1.

Tuomet lyderio vaidmens ėmėsi Genrikas Pavliukianecas, pelnęs 4 įvarčius iš eilės, belgai į tai atsakė vos vienu taikliu metimu. Pirmajame kėlinyje dar kartą spėjo pasižymėti N. Montvydas ir Lietuvos rinktinė jau pirmavo 6:2.

Antrajame kėlinyje belgus į neviltį varė geležinė mūsų šalies atstovų gynyba, tačiau ir patiems V. Gecevičiaus auklėtiniams ilgai nesisekė užpulti. Galiausiai įvartį pelnė Justas Pažarauskas, į tai belgai atsakė dviem įvarčiais, tačiau tai jų neišgelbėjo nuo pralaimėjimo. Lietuviai susirinko aikštėje ir ratelyje sušoko džiaugsmo šokį – kova dėl medalių tęsiasi.

„Tikriausiai galima būtų apsiginti disertaciją apie tai, kaip komandos pradėjo šį paralimpinį turnyrą ir kur yra dabar. Pavyzdžiui, kaip pradėjo japonai, kurie laimėjo A grupę, bet šiandien pralaimėjo kinams, ir kaip mes, vos išsikapstę iš tos pačios A grupės paskutinę akimirką.

Kas lėmė šiandien pergalę? Po vakarykštės pergalės prieš JAV vyrai įgavo pasitikėjimo savo jėgomis. Buvo gera nuotaika, nusiteikimas. Varžovai pakankamai gerai žinomi, buvome ne kartą žaidę. Pergalę mes šiandien pasiėmėme pelnytai“, – po pergalingo ketvirtfinalio mačo sakė V. Gecevičius.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausias buvo G. Pavliukianecas, pelnęs 4 įvarčius. N. Montvydas pridėjo 2 įvarčius, J. Pažarauskas belgų gynybą pralaužė vieną kartą.

Kitose ketvirtfinalio dvikovose Kinija 7:4 nugalėjo Japoniją, JAV po pratęsimo 5:4 palaužė pranašumą išbarsčiusią Ukrainą, o paskutinis pusfinalio dalyvis – lietuvių varžovas – paaiškėjo po Brazilijos ir Turkijos mūšio. Čia 9:4 pergalę iškovojo brazilai.

Tokijo paralimpinių žaidynių starte lietuviai patyrė du pralaimėjimus ir kartą sužaidė lygiosiomis, o žūtbūtinėje dvikovoje nušlavė JAV golbolininkus ir, A grupėje užėmusi ketvirtą vietą (4 taškai), prasibrovė į ketvirtfinalį.

Prieš penkerius metus Lietuvos golbolo rinktinė Rio de Žaneire pasipuošė paralimpiniais aukso medaliais.

Rugpjūčio 24 dieną prasidėjusios Tokijo paralimpinės žaidynės baigsis rugsėjo 5 dieną.

Kol kas Lietuvos apdovanojimų kraityje – du bronzos medaliai. Juos iškovojo dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis (svorio kategorija iki 73 kg) ir plaukikas Edgaras Matakas (S11 klasės 50 m laisvu stiliumi rungtis). Lietuvai paralimpinėse žaidynėse Japonijoje atstovauja iš viso 11 sportininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)