Lietuviai užtikrintai laimėjo išgyvenimo kovą Tokijuje. Paskutinėse A grupės rungtynėse Valdo Gecevičiaus auklėtiniai 13:3 (9:3) anksčiau laiko įveikė JAV komandą, kurią buvo nugalėję ir prieš penkerius metus Rio de Žaneiro paralimpinių žaidynių finale.

Ši pergalė Tokijuje garantavo lietuviams A grupėje ketvirtą vietą (4 taškai) ir kelialapį į ketvirtfinalį.

„Trauktis nebuvo kur, nebent pakeisti bilietus ir skristi į Lietuvą anksčiau. Šaunuoliai vyrai, gerai sužaidė visa komanda, gerai sužaidė ir Nerijus Montvydas“, – po žūtbūtinės pergalės kalbėjo Lietuvos vyrų golbolo rinktinės treneris Valdas Gecevičius.

Net 5 įvarčiais prie pergalės prisidėjęs N. Montvydas tvirtino, kad stebuklingo gėrimo neturėjo, tačiau padėjo „persikrovimas“.

„Galvoje buvo „restart“ visiems – gerai išsimiegojome, su gera nuotaika, pataikėme, o ir gerą gynybą demonstravome. Tai ir lėmė pergalę, – kalbėjo jis. – Galbūt prie aikštelės prisipratinome, gal pradėjome atsargiau žaisti“.

Tai buvo pirmoji lietuvių pergalė Tokijuje po lygiųjų ir dviejų pralaimėjimų A grupėje.

Paklaustas, kodėl rinktinė anksčiau nedemonstravo tokio žaidimo, V. Gecevičius tvirtino, kad padėjo atviras pokalbis: „Daug kalbėjome su komanda, kas nutiko, kodėl nedemonstruojame žaidimo, kodėl nesiseka. Galiausiai pavyko rasti bendrą kalbą, žaidėjai rungtynėms su JAV buvo maksimaliai nusiteikę“.

Lietuvos atstovai ketvirtfinalyje antradienį, nuo 11.45 val. Lietuvos laiku, susigrums su Belgijos nacionaline ekipa, kuri B grupėje tik skaičiuojant įvarčių santykį (visos penkios komandos surinko po 2 pergales ir 2 pralaimėjimus) užėmė pirmą vietą.

„Kadangi visos B grupės komandos pajėgios, kažką rinktis nebuvo prasmės. Belgai žaidžia kitokį golbolą, tačiau reikės ir su jais žaisti“, – sakė V. Gecevičius.

Vienas iš naujai atrastų Lietuvos golbolo rinktinės lyderių N. Montvydas teigė, kad pergalė prieš JAV sutvirtino lietuvius psichologiškai: „Dabar psichologinis pranašumas yra mūsų pusėje, vyrai patikėjo savimi, patikėjo, kad gali žaisti prieš visas komandas, nes JAV tikrai stipri. Manau, kad ši pergalė buvo pačiu laiku. Pergalė visuomet įkvepia pasitikėjimo ir nusiteikimo. Tikiuosi ketvirtfinalyje žaisime taip gerai, kaip ir su JAV. Kito pasirinkimo nėra – dabar reikia eiti iki pat finalo. Tikrai niekas neatvyksta čia žaisti tik ketvirtfinalio. Reikia nusiteikti, išanalizuoti varžovą. Pasiruošime gerai ir įveiksime“.

Jei lietuviai įveiks ketvirtfinalio barjerą, pusfinalyje jų lauks Brazilijos ir Turkijos rinktinių poros nugalėtojai. Kituose ketvirtfinaliuose antradienį žais Japonija – Kinija, Ukraina – JAV.

Lietuvos vyrų golbolo rinktinė Tokijuje gina prieš penkerius metus Rio de Žaneire pirmą kartą iškovotą paralimpinių čempionų titulą. Tuomet lietuviai finale 14:8 įveikė JAV. Iš Brazilijoje turėtos sudėties Japonijoje yra keturi žaidėjai: Genrikas Pavliukianecas, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis ir N. Montvydas.

Rugpjūčio 24 dieną prasidėjusios Tokijo paralimpinės žaidynės baigsis rugsėjo 5 dieną.

Kol kas Lietuvos apdovanojimų kraityje – du bronzos medaliai. Juos iškovojo dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis (svorio kategorija iki 73 kg) ir plaukikas Edgaras Matakas (S11 klasės 50 m laisvu stiliumi rungtis).

Lietuvai paralimpinėse žaidynėse Japonijoje atstovauja iš viso 11 sportininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)