„Sunku apibūdinti žodžiais. Tai – neįtikėtina. Tai – sunkaus darbo per daug metų rezultatas. Pasinaudoti visomis sukauptomis žiniomis ir išsaugoti šaltą protą visos regatos metu – nuostabus jausmas“,– po finišo džiaugėsi estų įgulos kapitonas.

Per 5 čempionato dienas buvo įvykdyta 10 lenktynių, dalyviai matė ir itin stirprių, kone ribinių buriavimo sąlygų, kai plyšo burės ir lūžo jachtos inventorius, ir visiško štiliaus, privertusio sėdėti krante. Būtent štilius vyravo ir paskutinę dieną – taip ir nesulaukus vėjo, galutiniais Pasaulio „Platu 25“ čempionato rezultatais buvo paskelbti priešpaskutinės dienos rezultatai.

Tądien „Penelope“ įgula išplėšė pirmą vietą iš čempionų titulą gynusios Italijos įgulos „Euz II Villa Schinosa“, o Lietuvos įgula „White Whale“ užsitikrino bronzą.

„Pirmas pasaulio čempionatas Lietuvoje ir jame iškovota prizinė vieta. Žinoma, gaila, kad medalių spalva yra ne ta, kurios norėjosi, bet vis tiek tai yra aukštas rezultatas, tad jausmas tikrai geras“,– po čempionato teigė R. Šiugždinis.

Stipriausiųjų planetos „Platu 25“ klasės buriuotojų dešimtuke atsidūrė iš viso 5 Lietuvos, 3 Ukrainos, viena Estijos ir viena Italijos įgulos.

Pasak pirmąjį pasaulio buriavimo čempionatą Lietuvoje organizavusio „Gero vėjo klubo“, čempionate apsilankė daug tarptautinės buriavimo bendruomenės narių – buriuotojų, teisėjų, organizatorių, kurie turėjo progą patys įsitikinti, kad Lietuva ir Nida turi tinkamą infrastuktūrą ir sąlygas tokio lygio renginiams organizuoti.

„Nida šiandien yra liudininkė, kad „Platu 25“ klasė turi daug aukšto lygio buriuotojų ir daug entuziazmo. Šiuo metu Baltijos regionas yra šios klasės širdis. Bet kurios jachtų klasės gyvavimui reikia aktyviai buriuojančių žmonių, naujų idėjų, naujos komunikacijos ir, manau, būtent Nidoje aš visa tai tikrai pamačiau, todėl tikrai optimistiškai žvelgiu į šios jachtų klasės ateitį“,– teigė čempionate Nidoje apsilankęs Tarptautinės „Platu 25“ jachtų klasės prezidentas Edoardo Barni.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)