Lietuviai nuo pirmų minučių perėmė iniciatyvą ir atitrūko 4:0, vėliau – 7:2, o pirmą kėlinį laimėjo 9:3.

Komandos spurtą inicijavo pirmą kartą į starto sudėtį įtrauktas Nerijus Montvydas – iki tol per trejas sužaistas rungtynes vieną įvartį pelnęs 36-erių golbolininkas iki pertraukos pasižymėjo 5 kartus.

Antrame kėlinyje jam leista pailsėti, o grįžti į aikštę N. Montvydas taip ir nebespėjo. Jo tautiečiams pelnius keturis įvarčius be atsako ir pasiekus dviženklę persvarą, pagal golbolo taisykles, dar kėliniui neįpusėjus mačas turėjo būti nutrauktas dėl akivaizdaus vienos komandos pranašumo.

Keturis įvarčius nugalėtojams pelnė Marius Zibolis, po du pridėjo Justas Pažarauskas ir Genrikas Pavliukianecas.

„Jau nebuvo kur trauktis, nes nesėkmingo pasirodymo atveju būtume rytoj iškeliavę namo. Mes buvome nusiteikę pergalei, nebuvo jokių skaičiavimų, nors ten buvo variantų. Komandai reikėjo pergalės, reikėjo pasitikėjimo. Labai džiaugiuosi už komandą, kad parodė charakterį.

Pasirodo, galime žaisti su visomis komandomis kaip lygūs su lygiais ir laimėti. Buvo pakeitimų žaidimo plane, patikėta vieta starte N. Montvydui, kuris sužaidė tiesiog super idealiai“, – mačą komentavo V. Gecevičius.

Pirmą pergalę Tokijuje nuskynę lietuviai A grupėje užėmė ketvirtą vietą (4 taškai), garantavusią paskutinį kelialapį į ketvirtfinalį. Amerikiečiai finišavo treti (6 tšk.), praleidę į priekį lyderius japonus ir brazilus (po 9 tšk.).

Žaidynės baigėsi autsaideriui Alžyrui, vienintelį tašką pelniusiam būtent prieš Lietuvos ekipą.

Pastarosios oponentai atkrintamosiose varžybose paaiškėjo po paskutinių B grupės rungtynių tarp Vokietijos ir Kinijos (3:8).

Lygiaverčių varžovų grupėje visos komandos – Belgija, Ukraina, Turkija, Kinija ir Vokietija – surinko po šešis taškus.

Geriausias įvarčių santykis lėmė, jog į pirmą vietą įsispraudė belgai, su kuriais ketvirtfinalyje antradienį, nuo 11.45 val. Lietuvos laiku, ir kausis lietuviai.

Ieties metimo sektoriuje lietuvis – paskutinis

Pirmadienį paralimpinėse žaidynėse debiutavo lengvaatletis Andrius Skuja, varžęsis ieties metimo F46 klasėje.

29-erių šiaulietis liko paskutinis devintas ir gerokai atsiliko nuo savo varžovų. Geriausiu bandymu A. Skuja įrankį nuskraidino 45,09 m, tuo metu artimiausio konkurento rezultatas – 56,15 m.

„Toks jausmas buvo, kad pirmą kartą varžausi su kitų šalių atstovais ieties metime. Atrodo, nebuvo net daug jaudulio. Aišku, iš vakaro mintyse ietį mėčiau… ir prisimėčiau. Norėjosi geresnio rezultato, savo asmeninį rekordą norėjosi pagerinti. Bet išėjo toks paralimpinis krikštas, koks išėjo. Dabar reikia pailsėti ir ruoštis kitam startui, ten stengtis pasirodyti geriau“, – sakė Lietuvos rinktinės kapitonas.

Andrius Skuja (Foto: Dainius Ožalas)

„Pirmas blynas prisvilęs, laukiu rutulio stūmimo rungties, ten atiduosiu likusias jėgas. Tikiuosi kuo geresnio rezultato, galbūt net pagerinti asmeninį rekordą. Svarbiausia – neperdegti, – kalbėjo A. Skuja, tvirtinęs, kad visos sąlygos Tokijuje yra labai geros. – Aišku, galbūt priprasti prie karščio ir laiko skirtumo buvo sunku. Tikiuosi, kad stumiant rutulį sektorius stadione bus pavėsyje. O emocijas pavyks sutramdyti – svarbu gerai išsimiegoti“.

Nugalėjo pasaulio rekordą užfiksavęs Dineshas Priyanas Herathas Mudiyanselage iš Šri Lankos (67,79 m), aplenkęs du lengvaatlečius iš kaimyninės Indijos.

Pažymėtina, kad A. Skuja šiose varžybose buvo vienintelis europietis.

Trečiadienį jis dar pasirodys savo pagrindinės rungties rutulio stūmimo sektoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)