Tarptautinis olimpinis komitetas su giliu liūdesiu praneša, kad mirė buvęs IOC prezidentas, grafas Jacques'as Rogge'as. Jam buvo 79 metai“, – sakoma IOC pranešime.

J. Rogge'as buvo aštuntasis IOC prezidentas ir ėjo pareigas 2001–2013 metais, kuomet jį pakeitė Thomas Bachas.

„Visų pirma, Jacquesas mėgo sportą ir buvimą su sportininkais – ir jis perdavė šią aistrą visiems, kas jį pažinojo. Jo meilė sportui nepalikdavo abejingų“, – sekmadienį kalbėjo Bachas.

„Jis buvo patyręs prezidentas, padėjęs modernizuoti ir pertvarkyti TOK. Taip pat buvo aršus „švaraus“ sporto šalininkas ir nenuilstamai kovojo su dopingo blogybėmis.

Kadangi kartu buvome išrinkti TOK nariais, mus siejo nuostabus draugystės ryšys, kuris tęsėsi iki paskutinių jo gyvenimo dienų“, – pridūrė dabartinis IOC prezidentas.

„Visas olimpinis sąjūdis giliai liūdi netekęs puikaus draugo ir aistringo sporto gerbėjo“, – pridūrė jis.

J. Rogge'as buvo ortopedas chirurgas, įgijęs išsilavinimą sporto medicinos srityje.

Jis taip pat žaidė regbį tarptautiniu lygiu, padėjęs Belgijai iškovoti 16 pergalių, taip pat buvo tapęs pasaulio čempionu tarp buriuotojų.

Būtent kaip buriuotojas J. Rogge'as dalyvavo trijose olimpinėse žaidynėse: 1968, 1972 ir 1976 metais.

Po sportininko karjeros jis tapo Belgijos ir Europos olimpinių komitetų prezidentu, o 2001 metais buvo išrinktasIOC prezidentu.

Po pirmininkavimo IOC J. Rogge'as tapo specialiuoju pasiuntiniu jaunimo, pabėgėlių ir sporto klausimais Jungtinėse Tautose.

J. Rogge'as turėjo žmoną Anne, su kuria susilaukė sūnaus ir dukros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją