„Šiomis varžybomis pradedame naują pasiruošimo ciklą. Čempionate ypatingų staigmenų nebuvo – laimėjo visi favoritai, – kalbėjo rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

Daug ką nustebino Martyno Nemsevičiaus pergalė prieš pasaulio jaunimo čempioną, beveik dešimtmetį Lietuvoje ant kilimo savo svoryje dominavusį Vilių Laurinaitį. Tačiau man tai nebuvo netikėta.

Kai kuriuose svoriuose yra arši vidinė konkurencija, kuri padeda augti ir tobulėti atletams. Tad natūralu, kad Martyno meistriškumas ūgtelėjo ir jis sugebėjo įveikti Vilių.

Nuo to tik geriau imtynėms. Šiauliuose abu atletai iškovojo po pergalę, tačiau Martyno pergalė vertingesnė – jis nugalėjo finalinėje dvikovoje“.

Trenerio žodžius patvirtino dramatiška olimpiečio Manto Knystauto ir Romo Fridriko akistata. Rinktinės lyderis tik paskutinę minutę įrodė savo pranašumą.

Pergales taip pat iškovojo patyrę rinktinės nariai Justas Petravičius, Kristupas Šleiva, Paulius Galkinas, Arminas Lygnugaris ir Julius Matuzevičius. Visi minėti atletai netrukus vyks į tarptautinį turnyrą Rumunijoje, kur paaiškės galutinė komandos sudėtis, vyksianti į pasaulio čempionatą Norvegijoje.

2021 m.Lietuvos graikų-romėnų imtynių čempionais svorio kategorijose tapo:

55 kg Vilius Adomavičius

60 kg Donatas Rindeikis

63 kg Justas Petravičius

67 kg Konstantinas Kešanidi

72 kg Kristupas Šleiva

77 kg Paulius Galkinas

82 kg Arminas Lygnugaris

87 kg Julius Matuzevičius

97 kg Martynas Nemsevičius

130 kg Mantas Knystautas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją