Lietuvos ir Alžyro komandos turi surinkusios po tašką, iškovotą lygiosiomis 7:7 pasibaigusioje tarpusavio dvikovoje. Tačiau lietuviai turi pranašumą – geresnį įmuštų ir praleistų įvarčių santykį. Tai reiškia, kad Lietuvos rinktinė gali žengti toliau net pralaimėjusi JAV ekipai, bet ne daugiau nei penkiais įvarčiais.

Vis dėlto Lietuvos rinktinės vairininkas Valdas Gecevičius sako, jog koncentruotis į skaičius pragaištinga.

„Negali būti jokių minčių apie pralaimėjimą. Jeigu pradėsi skaičiuoti skirtumą, kiek čia gali pralaimėti, tai tada pralaimėsi daugiau ir viskas bus baigta. Ir taip mes tų pergalių neturime, todėl laimėti mums reikia visomis prasmėmis, pergalė reikalinga kaip oras“, – nukerta nacionalinės komandos vairininkas.

JAV rinktinė per trejas rungtynes iškovojo dvi pergales ir jau turi kelialapį į kitą etapą. Lietuvos komanda šiemet jau buvo susitikusi su amerikiečiais Trakų turnyre, ten komandos pasidalijo po pergalę.

„JAV komanda labai stipri. Amerikiečiai atvyko be savo lyderio, bet dėl to nė kiek nesusilpnėjo. Jie turi labai universalius žaidėjus, galinčius rungtyniauti keliose pozicijose, kuriomis keičiasi net mačo eigoje. Ši komanda palieka tikrai labai gerą įspūdį“, – varžovams pagyrų negaili V. Gecevičius.

Lietuvos ir JAV vyrų golbolo rinktinės prieš penkerius metus kovėsi Rio de Žaneiro paralimpinių žaidynių finale. Tada lietuviai laimėjo 14:8 ir pirmą kartą tapo paralimpiniais čempionais.

Tokijuje JAV rinktinei atstovauja keturi žaidėjai, dalyvavę Rio žaidynėse. Lietuvos komandoje iš Brazilijoje turėtos sudėties Japonijoje irgi yra keturi žaidėjai: Genrikas Pavliukianecas, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis ir Nerijus Montvydas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)